Ένα συγκινητικό περιστατικό δημοσιοποίησε ο αστυνομικός και αντιπρόεδρος της Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φωτεινός Παγιαύλας.

Εν ώρα υπηρεσίας στο κέντρο της Αθήνας, σταμάτησε για έλεγχο μια ηλικιωμένη κυρία. Εκείνη του απάντησε πως ήρθε με το αμάξι για να δει την στολισμένη Αθήνα.
Ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά:

Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.» και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς «μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα».

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο…

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε στα βασιλικά ανάκτορα του Ναυπλίου. Το έθιμο ξεκίνησε από τη γιορτή του θεού Κρόνου. Το υιοθέτησαν ακόμη και οι δρυΐδες, ενώ τον στολισμό εμπνεύσθηκε ο Λούθηρος

Η Αλίκη και ο Δημήτρης σας εύχονται «Καλά Χριστούγεννα». Η ταινία της Βουγιουκλάκη και του Παπαμιχαήλ, που έκοψε 650 χιλιάδες εισιτήρια και ήρθε πρώτη, ανάμεσα στις 99 ταινίες εκείνης της χρονιάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here