Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex που είχε εκδώσει για σχεδιαζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο, ως χειρονομία καλής θέλησης, δήλωσαν πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Τουρκία εξέδωσε νέες Navtex εξ των οποίων οι δύο από τις τρεις αφορούσαν την περιοχή στα ανοιχτά της Φοινίκης, νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου, μεταξύ 27-28-29 Οκτωβρίου.

Ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού με σημερινή Navtex ακυρώνει παλαιότερη Navtex, η οποία ενεργοποιούσε το πεδίο βολής «Καράβια» στο Μυρτώο Πέλαγος την 29η Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hurriyet, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν, μέσω διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ, να προχωρήσουν σε αμοιβαία ακύρωση των Navtex που είχαν εκδόσει (η Τουρκία για τις 28 Οκτωβρίου και η Ελλάδα για τις 29), σε μια κίνηση καλής θέλησης, που θα τους επιτρέψει  να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Επέμβαση Βρετανών κομάντος σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη βρετανική νήσο Γουάιτ. Πληροφορίες για λαθρεπιβάτες που απειλούσαν να σκοτώσουν το πλήρωμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here