Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον δέκα χρόνια καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον 56χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του Ειρήνης στο διαμέρισμα που έμεναν στην Πετρούπολη στις 30 Αυγούστου 2017.

Ο 56χρονος καταδικάστηκε ομόφωνα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ οι συγγενείς της 18χρονης κοπέλας ευχαρίστησαν το δικαστήριο για την ετυμηγορία του.
Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον κατηγορούμενο «ψυχρό δολοφόνο»και απέρριψε την εκδοχή των ψυχολογικών προβλημάτων που επικαλέστηκε ο 56χρονος για να δικαιολογήσει το έγκλημά του.

Το κατηγορητήριο, κατά το οποίο η 18χρονη Ειρήνη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017 από τον πατέρα της στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, έγινε εξ ολοκλήρου δεκτό από το δικαστήριο. Σύμφωνα με αυτό ο 56χρονος φέρεται να μαχαίρωσε την κόρη του, να την στραγγάλισε και να αποπειράθηκε να της προκαλέσει ασφυξία. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λάδι μαγειρικής έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς στο σπίτι. Η 18χρονη κόρη του είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου. Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου». Αυτά φέρονται να είναι τα τελευταία λόγια που έστειλε ο πατέρας της 18χρονης Ειρήνης λίγο πριν της αφαιρέσει τη ζωή και βάλει φωτιά στο διαμέρισμά του στην Πετρούπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here