Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας έκρινε ομόφωνα ένοχο έναν 47χρονο ως έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, τον Φεβρουάριο του 2011 στα Αγριώματα Βέργας.

Ο 47χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη σε τυχαίο έλεγχο.

Οι αστυνομικοί είχαν μείνει έκπληκτοι, όταν εξετάζοντας τα στοιχεία τους, διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος που είχαν μπροστά τους είχε «πεθάνει» από το 2014. Εκείνη την χρονιά μάλιστα είχε κατατεθεί πλαστή ληξιαρχική πράξη θανάτου, καθώς αναζητούνταν από τις Αρχές για τη συγκεκριμένη δολοφονία.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και σε 10 χρόνια κάθειρξης για τη ληστεία, αρνούμενο να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου

Ο 47χρονος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2019 στην ανατολική Θεσσαλονίκη ως αρχηγικό μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από το 2014, όμως, είχε εκδώσει ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου και έτσι είχε πάψει να ισχύει το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές στην Καλαμάτα για τη δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα.

Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Καλαμάτας και είχε επικυρωθεί με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Μάλιστα, όταν συνελήφθη στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δήλωσε ψευδή στοιχεία και επέδειξε δελτίο ταυτότητας με στοιχεία άλλου ατόμου. Στην κατοχή του τότε βρέθηκαν δελτία ταυτότητας με στοιχεία άλλων ατόμων, με τα οποία προέβη στην έκδοση τραπεζικών καρτών και άλλων εγγράφων, καθώς και στην αγορά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την δραστηριότητα της συμμορίας.

Η δολοφονία του Παναγιώτη Γυφτέα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2011, ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, στην αγροτική περιοχή Αγριώματα στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι για τη δολοφονία του επιχειρηματία έχει ήδη καταδικαστεί ένα άτομο σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ληστεία κατά συναυτουργία, τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος προσώπου και η οποία συνδέεται αιτιωδώς με τη θανάτωσή του.

Αντλήθηκαν πληροφορίες από: ΘΑΡΡΟΣNews

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Quiz λέξεων. Δέκα ασυνήθιστες και «δύσκολες» λέξεις της ελληνικής γλώσσας. Γνωρίζετε τη σημασία τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here