Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των εμβολιασμών στο Ισραήλ, που δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού λειτουργεί και η δεύτερη δόση έχει αποτελεσματικότητα 93%.Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, που επικαλούνται οι αρμόδιες αρχές, σε 523.000 άτομα που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ο αριθμός των θανάτων ήταν μηδενικός, ενώ μόλις τέσσερα άτομα νόσησαν σοβαρά από την Covid-19.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία, από τους 523.000 που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μόλις 544 άτομα (ήτοι 0,1%) διαγνώστηκαν με κορωνοϊό και κανένας δεν πέθανε. Από τους φορείς της νόσου, μόλις 15 χρειάστηκαν νοσηλεία, εκ των οποίων οι οκτώ με ήπια συμπτώματα, οι τρεις με μέτρια συμπτώματα και τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας της Μακάμπι, που έκανε σύγκριση και με διαφορετική ομάδα ελέγχου με μη εμβολιασμένους πολίτες, τα στοιχεία δείχνουν αποτελεσματικότητα της τάξεως του 93%.

Η πλήρης θωράκιση πιστεύεται ότι επέρχεται μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Μάλιστα ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι το εμβόλιο έσωσε πολλές ζωές.
Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here