Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτή ουσιαστικά συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης βγεί τώρα και δηλώσει ότι δέχεται λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία, ότι θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με νόμο, του υπογράφω την πρόταση μομφής. Αλλά τις τελευταίες μέρες μάλλον λαμπάδες ανάβει για να μην πέσει στα χέρια του η Συμφωνία των Πρεσπών».

Την Τρίτη θα γίνει η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο Πάνος Καμμένος απάντησε θετικά στην ερώτηση αν πρόκειται να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Καμία συμφωνία με το όνομα Μακεδονία

«Εγώ, η κυρία Κόλλια και ο κ. Κατσίκης θα καταψηφίσουμε», είπε ο Πάνος Καμμένος όταν ρωτήθηκε τι θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ στην ψήφο εμπιστοσύνης και συνέχισε:

«Τέσσερα χρόνια δεν έχω ανταλλάξει ούτε μια κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό, τόνισε ο Πάνος Καμμένος. Τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα.Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού, δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία.
Ζητώ άλλη μια φορά από τον πρωθυπουργό να τεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών σε δημοψήφισμα. Τον καλώ δίπλα από τις κάλπες των ευρωεκλογών να στηθεί άλλη μια και εμείς θα δεχτούμε το αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι το 80% των πολιτών διαφωνεί. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συνθηκολόγηση. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε και να μπλοκάρουμε αυτή τη συμφωνία.

Οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλυουν, διπλασιαζόμαστε!»

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.

Απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του πρακτορείου Mia, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Όσο οι γείτονές μας δεν αντιλαμβάνονται πως με το να προκαλούν την Ελλάδα, απομονώνονται. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος νίκησε τους Πέρσες δεν τους έκανε Μακεδόνες. Πέρσες έμειναν. Πρέπει να ξεχάσουν την προκλητική γραμμή που τους δίδαξε ο Μουσολίνι και ο Τίτο. Η συμφωνία, αν κυρωθεί, θα έχουμε δήθεν διεκδικήσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, δηλώσεις αλυτρωτισμού. Οι δηλώσεις του Ζάεφ προς τους βουλευτές του ήταν αλυτρωτικές. Όσοι θέλουν να λέγονται Μακεδόνες θα έχουν την Ελλάδα και τους Έλληνες απέναντι. Καμία συμφωνία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία.

Πυρά κατά Κόκκαλη και Κουντουρά

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έκρυψε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κρατήσει στην κυβέρνηση στελέχη των ΑΝΕΛ. «Κάποιοι δεν ήταν καν βουλευτές. Αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην κυβέρνηση. Κάποιον που τον κάνεις υπουργό και σε εγκαταλείπει πρώτος, δεν μπορεί ο εταίρος σου να τον κρατήσει. Μιλάω για τον κ. Κόκκαλη και την κα. Κουντουρά. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει στο υπουργείο Τουρισμού, έγινε υπουργός πετυχημένη εξαιτίας των ΑΝΕΛ. Και τον Κόκκαλη, εγώ τον έκανα υπουργό, ελπίζω τώρα που είναι στην Κίνα να διαβάσει για την τακτική του πολέμου»

Η ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου ότι, λόγω «μακεδονικού» οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα φέρνει και… ανασχηματισμό, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν και ποιοι θα παραμείνουν.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης βρίσκεται από το Σάββατο σε επίσημο ταξίδι στη Σαγκάη. Οι πληροφορίες τον θέλουν να παραμένει στην κυβέρνηση καθώς ήταν εκείνος που είχε ζητήσει από τον κ. Καμμένο ξεκάθαρη στάση “και όχι παλινωδίες” στην προχθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να φανεί τι θα κάνει τελικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here