Κλειστά θα παραμείνουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχόλησε έντονα την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ύστερα από τις εισηγήσεις ειδικών που προειδοποιούσαν για κίνδυνο διασποράς στα ξενοδοχεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας νωρίτερα στο OPEN TV, εξήγγειλε ότι θα απαγορευτούν τα «ρεβεγιόν» στα ξενοδοχεία και πως δεν θα επιτραπεί η δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων τους, τόσο την παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς. Πέρα από τους επιστήμονες, έγιναν και καταγγελίες εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης, οι οποίοι υποστήριζαν ότι έχουν δυσμενέστερη αντιμετώπιση.

Υπενθυμίζεται ότι με το τελευταίο ΦΕΚ για τα μέτρα για τον κορωνοϊό προβλεπόταν ότι τα εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ ξενοδοχείων θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν, για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τους διαμένοντες σε αυτά. Παρά ταύτα, με αυτό το «παράθυρο» δόθηκε η δυνατότητα στα ξενοδοχεία να διοργανώσουν δείπνα, τύπου «ρεβεγιόν» -κάτι το οποίο ορισμένες επιχειρήσεις διαφήμισαν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here