Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα των υψηλών θερμοκρασιών, με τη θερμότερη ημέρα να είναι σήμερα Σαββάτο 03/08, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 40 ⁰C.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Εταιρεία, η θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 41 – 42 ⁰C, στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φθιώτιδα) τους 40 – 41 ⁰C, ενώ στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Αττική τους 37 – 39 ⁰C .

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες για το Σάββατο 03/08/2019.meteo.gr

Οι συνθήκες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για την εκδήλωση και την εξάπλωση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Λακωνία)

Χάρτης πρόβλεψης κίνδυνου πυρκαγιάς https://www.civilprotection.gr/el

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα ποσοστά υγρασίας, θα αυξήσουν το δείκτη δυσφορίας, κάνοντας το αίσθημα της ζέστης ακόμα πιο έντονο. Για το Σάββατο 03/08, ο δείκτης δυσφορίας στη Θεσσαλία και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία και Φθιώτιδα) θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Εκτιμώμενος δείκτης δυσφορίας για το Σάββατο 03/08/2019.

Τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ από τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας και από τα βόρεια, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here