Κατεβασμένη την αυλαία τουλάχιστον μέχρι τις 30 Μαΐου 2021 θα έχει το Broadway, όπως ανακοίνωσε η ένωση Broadway League, που εκπροσωπεί παραγωγούς και ιδιοκτήτες θεάτρων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι και τα 41 θέατρα του Broadway θα μείνουν κλειστά για 441 ημέρες αφότου έβαλαν λουκέτο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Νέας Υόρκης να επιβραδύνουν τον ρυθμό των μολύνσεων. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα αποζημιωθούν όλοι όσοι είχαν εισιτήρια για παραστάσεις που είχαν προγραμματιστεί ως τις 30 Μαρτίου του 2021.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Broadway League εξέφρασε και πάλι αμφιβολία για το εάν πράγματι μετά τον Μάιο θα μπορέσουν να ανοίξουν τα θέατρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι έχουν δίκιο όσοι κάνουν σχέδια και προγραμματίζουν παραστάσεις για το καλοκαίρι. «Ελπίζω να έχουν δίκιο. Αλλά νομίζω ότι οι θεατές στοιχηματίζουν ότι το άνοιγμα θα γίνει το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου», ανέφερε.
Πρόσθεσε ακόμα: «Με σχεδόν 97.000 εργαζόμενους που βασίζονται στο Broadway για να βιοποριστούν και οικονομική ζημία 14,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πόλη, τα μέλη μας δεσμεύονται να ανοίξουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Εργαζόμαστε σκληρά με πολλούς συνεργάτες ώστε να σώσουμε τη βιομηχανία από τη στιγμή που θα ανοίξει και πάλι η αυλαία».

Με βάση τις ανακοινώσεις, οι παραγωγή προγραμματίζουν μάλλον μία σταδιακή επανέναρξη των θεαμάτων. «Οι ημερομηνίες για κάθε επιστροφή και για κάθε νέα παραγωγή θα ανακοινωθούν καθώς κάθε παραγωγή προσδιορίζει το πρόγραμμά της».

Πάντως, το λουκέτο στα θέατρα και η αδυναμία προγραμματισμού οδηγεί σε μεγάλες απώλειες χρημάτων, όχι μόνο για τους παραγωγούς και τους καλλιτέχνες, αλλά και για όσους δουλεύουν στα παρασκήνια, τα εστιατόρια της Times Square αλλά και την πόλη της  Νέας Υόρκης

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και με τη Μητροπολιτική Όπερα, που ανακοίνωσε ότι θα μείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ανάλογες αποφάσεις παίρνουν οι παραγωγοί σε σειρά θεαμάτων.
Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here