Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στην Ελαφόνησο. Αναζωπυρώθηκε η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Προληπτική εκκένωση κάμπινγκ και γύρω περιοχών. Αποχωρούν οι τουρίστες από το νησί

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που καίει στην Ελαφόνησο, πλέον κινείται από την περιοχή του «Σίμου», στον οικισμό της Παναγιάς.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Εκκενώθηκε ξανά το κάμπινγκ, ενώ το ίδιο συνέβη προληπτικά και με τον οικισμό της Παναγιάς. Στην περιοχή μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών.

«Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή. Έχει εκκενωθεί εδώ και δυο ώρες το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου γιατί είχε πολύ κόσμο και επίσης έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγιά για προληπτικούς λόγους. Συντονισμένα όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κάνουν κατάσβεση της φωτιάς και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις του στρατού. Οι άνεμοι είναι δυνατοί αυτή τη στιγμή αλλά μέλημά μας είναι να μην κινδυνέψει κανείς και για το λόγο αυτό έχουμε εκκενώσει τις περιοχές Σίμος και Παναγία» τονίζει η δήμαρχος Έφη Ρουμάνη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δήλωσε ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Το Σάββατο η φωτιά είχε οριοθετηθεί, αλλά συνέχιζε να καίει σε σημείο με σωρούς απορριμμάτων. Ομως, σήμερα, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και πέρα από τον κίνδυνο, έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση στο νησί εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις σε 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη, δύο αεροσκάφη PZL και πέντε ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για συντονισμό από αέρος. Επίσης συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, τέσσερα οχήματα Ο.Τ.Α. και μία υδροφόρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here