Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε με ειρωνικό τρόπο στα μηνύματα που εστάλησαν από τη χθεσινή Σύνοδο MED7 στην Κορσική.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο από την εποχή που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Στα 10 δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο, ο Ερντογάν ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στους «λύκους», όπως τους αποκαλεί:

«Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζεται και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγείτε όμως, είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε».

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, είχαν προηγηθεί οι οργισμένες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατηγόρησε την Ελλάδα, τη Γαλλία και την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, για «μονομερείς ενέργειες και για υιοθέτηση μαξιμαλιστικών θέσεων», μέσω των οποίων προσπαθούν να απομονώσουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, η Ελλάδα και η Κύπρος «δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμφωνίες τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας με γειτονικές χώρες, όπως με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές που είχε ξεκινήσει την εποχή της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Γιατί ο Σουλτάνος ο Μαχμούτ Β΄ έσφαξε χιλιάδες Γενίτσαρους μέσα στην Πόλη το 1826. Ο ρόλος της ελληνικής επανάστασης στην ανάδειξη του στρατιωτικού παρακράτους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here