Κυριακή, 25 Αύγουστος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο κοντά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων. Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός μεταναστών

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Νεράκι στο Λαύριο περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, κοντά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων και σε οικισμό με μετανάστες.

Οι πυροσβέστες έδωσαν «σκληρή» μάχη με τις φλόγες, λόγω των ισχυρών ανέμων, έως 7 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή.

Το μεσημέρι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη θέση Νεράκι Λαυρίου. Νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους άτυπος καταυλισμός μεταναστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πρώτα επτά οχήματα με 21 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, τώρα έχουν μεταβεί επιπλέον 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα του νεοϊδρυθέντος Μηχανοκίνητου Τμήματος, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια ή οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, που βρίσκονται πάνω από την πυρκαγιά, αλλά πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και καταβάλλεται προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.

Το μέτωπο της φωτιάς καίει περιοχή με χαμηλή και ξερή βλάστηση καθώς επίσης και σκουπίδια.

Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here