Στα περί χρήσης ξένων λέξεων στη γλώσσα μας επανέρχεται ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης με αφορμή τους όρους που χρησιμοποιούμε για την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα.

Σχολιάζοντας τον όρο «click away» σε ανάρτησή του στο Facebook, o Καθηγητής Γλωσσολογίας έγραψε με νόημα: «Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν….».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες, ο Καθηγητής Γλωσσολογίας είχε προτείνει τις ελληνικές λέξεις «τροφοδιανομή», «απαγορευτικό» και «(παραγγελία) για το σπίτι» αντί των ξενικών όρων που χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Η πρόταση αυτή του γλωσσολόγου είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι με χιούμορ έκαναν και αυτοί τις δικές τους προτάσεις ελληνικών αντί για ξένων λέξεων.

Διαβάστε επίσης: Καθηγητής Μπαμπινιώτης: «Μας… take away και μας σήκωσε» – Πώς πρέπει να λέμε το lockdown και το delivery…

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του καθηγητή:

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Facebook

Διαβάστε ακόμα: Η σπηλιά της Αντίστασης στην Γκιώνα. Εδώ κρύφτηκαν οι Βρετανοί κομάντος για το σαμποτάζ στον Γοργοπόταμο. Πως ο Άρης Βελουχιώτης «διέσωσε» την χαμένη ομάδα της SOE

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here