Η ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μύκονο έφερε και το προσωρινό «λουκέτο» στο γνωστό bar restaurant «Nammos» στη Μύκονο.

Χθες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνοντας αιφνιδιαστικούς ελέγχους, αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμο του Nammos, αλλά και του «Skorpios», μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν.

Εδώ και μερικές ημέρες, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, επισκέφθηκαν τα δύο bar-restaurant της Μυκόνου και τέσταραν με μοριακό έλεγχο όλους τους εργαζόμενους.

Από τους 70 ελέγχους που έγιναν στο προσωπικό του Nammos, βρέθηκαν 11 θετικά κρούσματα, καθώς και άλλα 2 από το «Skorpios», με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το προσωρινό κλείσιμο στα δύο γνωστά μπαρ. Η απόφαση αναρτήθηκε χθες το βράδυ στην Διαύγεια, με το κλείσιμο να ισχύει ως και την Παρασκευή, από τις 10 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, τόσο στο Nammos, όσο και στο «Skorpios».

Διαβάστε επίσης: Η ναυμαχία στο Άκτιο όπου η Κλεοπάτρα εγκατέλειψε τον Αντώνιο και αυτός την ακολούθησε. Η νίκη του Οκταβιανού σήμανε το τέλος της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας …

Η ανακοίνωση στην Διαύγεια

«Απόφαση αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίασης (bar-restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες «Nammos» στην παραλία Ψαρού και «Scorpios» στην περιοχή Παράγκα για σαράντα οκτώ ώρες, ήτοι από 01.09.2020 και ώρα 20.00 έως την 03.09.2020 και ώρα 20.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.»

Απολύμανση και ιχνηλάτηση επαφών

Στο Nammos, χθες το βράδυ συνεργείο μπήκε και έκανε απολύμανση σε όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, αλλά και στον χώρο της παραλίας, κάτι που έγινε και στο άλλο εστιατόριο, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μετά το κλείσιμο, τα δύο εστιατόρια συνεργάζονται με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι με ασφάλεια μετά την λήξη του προσωρινού λουκέτου.

Διαβάστε επίσης: Τουρίστας ξάπλωσε πάνω σε γλυπτό του 1804 που απεικονίζει την αδερφή του Ναπολέοντα και της έσπασε τρία δάχτυλα του ποδιού. Τον κατέγραψε κάμερα ασφαλείας …

Η Μύκονος από την αρχή του καλοκαιριού είναι στο στόχαστρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας καθώς έχουν πέσει «βροχή» τα πρόστιμα για παραβιάσεις του πρωτοκόλλου κατά του κορωνοϊού από καταστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here