Δευτέρα, 6 Ιούλιος 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο με την πολυτελή εγκαταλελειμμένη έπαυλη Έλληνα έξω από το Λονδίνο. Η πολυμελής ζάπλουτη οικογένεια αγνοείται τα τελευταία τρία χρόνια

Σαν κάποιος να εγκατέλειψε άρον άρον το χώρο δείχνουν οι εικόνες από το εσωτερικό μιας έπαυλης στη Βρετανία, στην οποία ζούσαν μέχρι πριν τρία χρόνια ο Έλληνας Αθανάσιος Ταχμιντζής και η οικογένειά του.
Ο 70χρονος άνδρας εξαφανίστηκε το 2017 και μέχρι σήμερα αγνοείται. Η βίλα εγκαταλείφθηκε και «στοίχειωσε» και οι εικόνες βγήκαν τώρα στη δημοσιότητα.

Οι γείτονες μέχρι σήμερα απορούν τι συνέβη στον Ταχμιντζή και το σπίτι εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του με όλα τα υπάρχοντα των ενοίκων μέσα.

Πιάτα στο νεροχύτη, φλιτζάνια στα τραπέζια, ρούχα έτοιμα να κρεμαστούν σε ντουλάπες και μια πολυτελής Bentley να σκουριάζει ακίνητη.

 

Ο βαθύπλουτος Ταχμιντζής, ο οποίος ήταν γνωστός ως Θάνος, ζούσε εκεί για περισσότερες από δυο δεκαετίες. Η σύζυγός του ήταν από την Ουαλία αλλά είχε φύγει από τη ζωή το 2004. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, τον Αλέξη, 43, τον Νικόλα, 41, τον Πολ, 36, και τις Κριστιάνα, 34, και Αλίσια 28 ετών.

«Γνώριζα τον άνδρα σαν Θάνο», αναφέρει στην Daily Mail μια γυναίκα που επίσης μένει στην περιοχή. «Κάποτε είχα το άλογό μου σε έναν στάβλο δίπλα και ένα δέντρο έπεσε από τον κήπο του στην έκταση του γείτονα. Το διευθέτησε τελικά και μου έδωσε τον αριθμό του σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσω ξανά μαζί του, αλλά το έχασα όταν άλλαξα συσκευή τηλεφώνου», σημειώνει.

Στα αρχεία του βρετανικού χωριού είναι που ανακάλυψε το βρετανικό δημοσίευμα την εθνικότητα του Θάνου, που δεν θα μπορούσε παρά να είναι ελληνικής καταγωγής. Αν και για πολλές δεκαετίες ασχολείτο με την αγορά ακινήτων, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Έλληνα καλύπτει ένα παχύ πέπλο μυστηρίου. Μεταξύ 1991 και 1995 εμφανίζεται ως σύμβουλος ακινήτων και διευθυντής κτηματομεσιτικής.

«Νομίζω ότι η γυναίκα του είχε καρκίνο και πέθανε πριν από αρκετά χρόνια. Διέθετε επίσης στην υπηρεσία του οικονόμο, όμως και εκείνη έφυγε ξαφνικά. Είναι σίγουρα πολύ περίεργο. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη και έφυγαν από το σπίτι, χωρίς όπως φαίνεται να επιστρέψουν ποτέ», προσθέτει.

Ακόμη πιο περίεργη είναι η καταχώριση μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας με την επωνυμία Imperial Estatews London Ltd, η οποία και εμφανίζεται το 2017 -δηλαδή σε περίοδο που ήδη το σπίτι μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί- και της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Η εταιρεία δεν κατέθεσε ποτέ τα απαραίτητα έγγραφα για να εξακολουθήσει τη λειτουργία της και στη συνέχεια διεγράφη από τα μητρώα. Έτσι, φαίνεται πως ο Έλληνας Θάνος Ταχμιτζής δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του από το 2016 ένα γεωργιανό σπίτι στην Μπελγκράβια, μια πανάκριβη περιοχή του Λονδίνου.

Το δάνειο του συγκεκριμένου σπιτιού αποπληρώθηκε προς 1.075.000 λίρες τον περασμένο Ιούλιο, περνώντας στα χέρια μιας αρχιτεκτονικής εταιρείας με διεύθυνση κάπου στο βόρειο Λονδίνο, όπου είναι καταχωρημένες και δύο από τις επιχειρήσεις των γιων του Θάνου, Νικόλα και Πολ Ταχμιτζή.

Οι γιοι του Έλληνα επιχειρηματία

Όσον αφορά δύο από τους γιους του, η Daily Mail αναφέρει πως ο Νικόλας δηλώνει σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ότι είναι ηθοποιός. Παρότι δεν έχει εξασκήσει ιδιαίτερα το επάγγελμα της υποκριτικής, το οποίο και σπούδασε στα Studio Pinewood το 2014, σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως ενδιαφέρεται για ρόλους ως «εξτραδάκια». Η πολυτελής έπαυλη στο Κινγκς Λάνγκλεϊ είναι καταχωρημένη και ως διεύθυνση/έδρα μιας εταιρείας που διαθέτει ο Νικόλας και η οποία είναι ανενεργή, με την επωνυμία Mirai Industek Ltd, το 2018.

Επιπλέον, μια ακόμη εταιρεία στην οποία ο Νικόλας εμφανιζόταν ως διευθυντής διεγράφη τον Απρίλιο του 2019. Οι δραστηριότητές της παραμένουν ασαφείς, ωστόσο περιγράφεται ως επιχείρηση εμπορικών συναλλαγών.

Ο μεγαλύτερος γιος του Θάνου, Αλέξης, έχει ακόμη πιο περίεργη ιστορία. Φαίνεται πως ζούσε σε Hostel, στα πλαίσια προγράμματος προστασίας αστέγων μεταξύ του 2013 και του 2015, ενώ το 2003 η αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση για την εξαφάνισή του. Σε εκείνη, οι Αρχές ζητούσαν από όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων