Η Ντέιρντρε Καπόνε, ανιψιά του διαβόητου αφεντικού της μαφίας του Σικάγο, που τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλούσαν «υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιο Κίνδυνο» -ειδικά μετά τη «Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου» το 1929 – πιστεύει ότι ο Αλ Καπόνε έκρυψε περισσότερα από 100 εκ. δολάρια σε διάφορα κρησφύγετα, μυστικές υπόγειες κρύπτες, θυρίδες και κοντέινερ.

Όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα The Sun ο «θείος Αλ», που τον θυμάται να ντύνεται Άη Βασίλης σε αρκετές περιστάσεις τα Χριστούγεννα, έβαλε στην άκρη εκατομμύρια δολάρια για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του.

Η 79χρονη γυναίκα, ωστόσο, δεν πιστεύει ότι υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί της μαφίας στο Σικάγο, αλλά ότι ο αδελφός του παππού της έκρυψε χρήματα που προήλθαν από εγκληματικές δραστηριότητες σε πολλές θυρίδες.

Ο Αλ Καπόνε έκρυψε «πάνω από 100» εκατομμύρια δολάρια σε ΗΠΑ, Κούβα και Καναδά

Ο Αλ Καπόνε πιστεύεται ότι πρόλαβε να κρύψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια της μαφίας προτού καταδικαστεί το 1932 για φοροδιαφυγή και καταλήξει αρχικά σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Ατλάντα και στη συνέχεια στις διαβόητες φυλακές του Αλκατράζ στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Η μικρανεψιά του, που όταν μεγάλωσε έγινε επιχειρηματίες στη Μινεσότα, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο παππούς της την είχε διαβεβαιώσει πως το μέλλον της είναι εξασφαλισμένο, αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να εντοπίσει τίποτε από το θησαυρό του Αλ Καπόνε. Πιστεύει, όμως, ότι μέρος του βρίσκεται στην Κούβα και ίσως σε τοποθεσίες που γνωρίζει ότι εκείνος επισκέφθηκε στο Ουισκόνσιν, το Αρκάνσας και τον Καναδά. Η Ντέιρντρε λέει ότι έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι της για να βρει τα κρυμμένα εκατομμύρια κι επισκέφθηκε διάφορες τοποθεσίες που συνδέονται με τη δράση του συγγενούς της, αλλά λόγω των επαγγελματικών και οικογενειακών της υποχρεώσεων δεν κατάφερε να συνεχίσει το κυνήγι του θησαυρού.

«Εικάζω ότι υπάρχουν πάνω από 100 εκατομμύρια […] Έκανα ό,τι μπορούσε για να εντοπίσω τα χρήματα, αλλά οι δυνατότητές μου είναι περιορισμένες, δεν διαθέτω τα νομικά μέσα […] Πιστεύω ότι πολλά από τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν σε θυρίδες στην Κούβα. Θυμάμαι που είδα τα κλειδιά. Αλλά είμαι σίγουρη ότι οι θυρίδες ήταν σε διάφορα ονόματα», είπε στην The Sun.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here