Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944 οι άντρες του Γερμανού υπαξιωματικού Φριτς Σούμπερτ και του Έλληνα συνεργάτη του, Γεώργιου Πούλου, περικύκλωσαν το Γιαννιτσά.

Νωρίς το πρωί, μπήκαν στην πόλη και μέσα σε λίγες ώρες πραγματοποίησαν ένα ακόμα έγκλημα πολέμου. Είχε προηγηθεί η φρικτή σφαγή στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, από Σουμπερίτες προδότες που είχαν φορέσει την σβάστικα και εξόντωσαν 150 αμάχους υπό τις διαταγές του Γερμανού εγκληματία.

Σουύμπερτ και Πούλος συνεργάστηκαν για να εκδικηθούν τα Γιαννιτσά και το φρόνημα τωμ κατοίκων του.
Ο φιλοναζί Γεώργιος Πούλος υπήρξε απότακτος αντισυνταγματάρχης του ελληνικού στρατού που υπηρέτησε τους Γερμανούς ιδρύοντας αρχικά εθνικοσοσιαλιστική παράταξη στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια  δημιούργησε στο όνομα του Χίτλερ ένοπλο σώμα με έδρα την Κρύα Βρύση Πέλλας.

Το δοσιλογικό Τάγμα του απότακτου αντισυνταγματάρχη Πούλου («Poulos Verbant») παρελαύνει στην Κρύα Βρύση Πέλλας τον Ιούλιο του 1944.

Το διεστραμμένο δίδυμο Σούπερτ- Πούλου ένωσε τις δυνάμεις του και πραγματοποίησε τη σφαγή στα Γιαννιτσά. Περίπου 120 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Πολλές από τις γυναίκες  κακοποιήθηκαν , ενώ τραγικό τέλος περίμενε τους άνδρες που ξεψύχησαν μέσα στο λάκκο που άνοιξαν υπό την απειλή των όπλων, τα ίδια τους τα παιδιά…

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου», τη σφαγή στα Γιαννιτσά, όπως την έζησαν αυτόπτες μάρτυρες, που τότε ήταν παιδιά και κατάφεραν να γλιτώσουν και τι λένε όσοι ήταν μέλη του τάγματος του προδότη, Πούλου.

«Ένοχοι και Αθώοι, 23 Ιστορίες από τη Μηχανή του Χρόνου».

ΠΗΓΗ: “Ενοχοι και αθώοι.23 Ιστορίες από τη Μηχανή του Χρόνου».
Συγγραφείς: Χρίστος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος.
Για να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά το βιβλίο κάντε κλικ εδώ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here