Την έντονη ανησυχία της για το αν ο σύζυγός της ο συλληφθείς στην Κίνα πρώην επικεφαλής της Ιντερπόλ Μενγκ Χονκουέι βρίσκεται ακόμη εν ζωή εξέφρασε η σύζυγός του, που αποκάλυψε την ύπαρξη επιστολής την οποία αναμένεται να παραδώσουν Κινέζοι διπλωμάτες στην ίδια. 

Η σύζυγος του Μενγκ, Γκρέις, ανέφερε πως ο σύζυγός της είναι θύμα πολιτικής πλεκτάνης από το κομμουνιστικό κόμμα. «Είναι αδυσώπητοι και παίζουν βρώμικα. Αυτό φαίνεται σε κάθε τους κίνηση. Είναι ικανοί για όλα», ενώ αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα, που έπεισαν τις γαλλικές αρχές να τη θέσουν υπό αστυνομική φύλαξη.

Ο Μενγκ εξαφανίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού ταξίδεψε από την έδρα της Ιντερπόλ στη Λυών της Γαλλίας με προορισμό την Κίνα. Μιλώντας στο BBC, η κ. Μενγκ είπε κλαίγοντας: «Οταν τα παιδιά μου με ρωτάνε πού είναι ο πατέρας τους, αναγκάζομαι να τους λέω ότι βρίσκεται σε μεγάλο ταξίδι για δουλειές». Στις 8 Οκτωβρίου, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψή του, ενώ ο Μενγκ υπέβαλε την παραίτησή του μέσω επιστολής την ίδια ημέρα. Σε ανακοίνωσή του το Πεκίνο αποκάλυψε ότι ο Μενγκ κρατείτο ως ύποπτος υπόθεσης διαφθοράς.

Ειδικοί της κινεζικής πολιτικής σκηνής εκτιμούν πως ο Μενγκ έπεσε θύμα της μεγάλης εκστρατείας του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά της διαφθοράς. Η εκστρατεία αυτή, όμως, λειτουργεί συχνά ως αφορμή εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Σι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here