Ο νέος δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη του βρέθηκε στην παλιά Βουλή όπου τον υποδέχθηκαν εκατοντάδες ψηφοφόροι έξω από το εκλογικό του κέντρο.

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που θέλω να πω εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί κάθε άνθρωπος είναι ένα παζλ από άλλους ανθρώπους. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, για την τιμή και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι από εδώ και πέρα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τον δήμο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «είθισται να λένε ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία».

Ακόμη ευχαρίστησε την οικογένειά του λέγοντας «Θέλω να πω όμως και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη οικογένεια μου. Στάθηκαν δίπλα μου στα δύσκολα. Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην τρομερή αδερφή μου και στους απίθανους συνεργάτες μας. Ακόμα θέλω να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες Καρπενησίου και στους πολίτες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος».

Ο κ. Μπακογιάννης συνέχισε λέγοντας «τώρα τέρμα τα λόγια. Ότι είπαμε, είπαμε. Τώρα έχει δουλειά, δουλειά δουλειά. Πρέπει όλοι μαζί να μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά. Θέλω να κρατήσετε αυτό. Το μαζί. Από αύριο δεν υπάρχουν πια παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει μόνο μια παράταξη για το καλό της Αθήνας».

«Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, να δώσουμε αυτή την όμορφη μάχη, να πατήσουμε το γκάζι από την 1η του Σεπτέμβρη. Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά», είπε και στη συνέχεια απευθυνόμενος στο πλήθος τους ρώτησε αν… είναι «μέσα», με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Νάσος Ηλιόπουλος: Συγχαίρω τον Μπακογιάννη, θα δουλέψουμε όλοι μαζί

«Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που σήμερα για άλλη μια φορά επέλεξαν να στηρίξουν την «Ανοιχτή Πόλη». Η επιλογή τους αυτή, μας γεμίζει ευθύνη. Την ίδια στιγμή θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της «Ανοιχτής Πόλης» που από το 2015 με αυταπάρνηση δίνουν μικρές και καθημερινές μάχες, μικρές και μεγάλες μάχες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Κι αυτή τη δουλειά θα συνεχίσουμε να την κάνουμε», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη δημάρχου στον δήμο Αθηναίων.

Καταλήγοντας ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε: «Τα επόμενα τέσσερα χρόνια είμαστε σίγουροι ότι μέσα από την καθημερινή δουλειά που θα δώσουμε μέσα από τις μικρές και μεγάλες μάχες στις γειτονιές της πόλης θα κερδίσουμε ξανά την πίστη ότι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει, ότι αυτή η πόλη μπορεί να γίνει μία πόλη που προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους της και εκεί είναι που θα κριθούμε όλοι μας. Με αυτή την έννοια, για εμάς τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα με τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο δημοτικό συμβούλιο».

Νίκη Μώραλη στον δήμο Πειραιώς

Ο Γιάννης Μώραλης κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στον δήμο Πειραιώς. Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων (ενσωμάτωση 98,34%) λαμβάνει ποσοστό 57,83%, ενώ ο συνυποψήφιός του Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη της ΝΔ, λαμβάνει το 42,17% των ψήφων.

Στο πλευρό του Γ.Μώραλη και απόψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο Γιάννης Βούρος νέος δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας

Ο Γιάννης Βούρος είναι ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας νικώντας στο δεύτερο γύρο τον Αρη Βασιλόπουλο.

Επανεκλέχθηκε δήμαρχος Λαρισαίων ο Απόστολος Καλογιάννης
Ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης επανεκλέχθηκε δήμαρχος Λαρισαίων με ποσοστό 57,54% έναντι της Ρένας Καραλαριώτου, η οποία έλαβε το ποσοστό 42,46% στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Χανιά: Νέος δήμαρχος της πόλης ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά» με ποσοστό 57,71% αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Χανίων. Ο συνδυασμός «Η απάντηση τα Χανιά μας» με επικεφαλής τον Αρη Παπαδογιάννη έλαβε ποσοστό 42.87%.

Θρίαμβος Πελετίδη στην Πάτρα, ξεπερνά το 70%

Ο Κώστας Πελετίδης καταγάγει θρίαμβο στο Δήμο της Πάτρας με το ποσοστό της επανεκλογής του να ξεπερνά το 70%

Νέοι δήμαρχοι εκλέγονται στους δήμους Κιλκίς, Σερρών και Κατερίνης, όπως δείχνουν, μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Στις υπόλοιπες πρωτεύουσες νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, επανεκλέγονται οι δήμαρχοι Βέροιας και Έδεσσας. Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο επανεξελέγη ο δήμαρχος Πολυγύρου Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στον Δήμο Βέροιας σύμφωνα με το 73,68% της ενσωμάτωσης, επανεκλέγεται ο Κώστας Βοργιαζίδης με ποσοστό 59,46% ενώ η Γεωργία Μπατσαρά συγκέντρωσε 40,54%.

-Στον Δήμο Κιλκίς και σε ποσοστό ενσωμάτωσης 48,10% εκλέγεται νέος δήμαρχος ο Δημήτρης Κυριακίδης με ποσοστό 54,41% ενώ ο Παύλος Τονικίδης συγκέντρωσε 45,59%.

-Στον Δήμο Έδεσσας στο 100% της ενσωμάτωσης ο Δημήτρης Γιάννου επανεκλέγεται με ποσοστό 51,38% ενώ ο Γιάννης Τσεπκεντζής συγκέντρωσε ποσοστό 48,62 %.

-Στον Δήμο Σερρών σύμφωνα με το αποτέλεσμα στο 78,71% της ενσωμάτωσης, εκλέγεται νέος δήμαρχος ο Αλέξανδρος Χρυσάφης με ποσοστό 57,99% ενώ ο Στέφανος Φωτιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 42,01%.

-Στον Δήμο Κατερίνης, σύμφωνα με το αποτέλεσμα στο 81,42% της ενσωμάτωσης, νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Κώστας Κουκοδήμος με ποσοστό 54,56% ενώ ο νυν δήμαρχος Σάββας Χιονίδης συγκεντρώνει 45,44%.

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Συγκινημένος αναφέρθηκε στον πατέρα του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που έκανε την έκπληξη των εκλογών … 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here