Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν  κηρυχθεί νησιά στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά στην Ρωσία, εξαιτίας της καθημερινής εισβολής πολικών αρκούδων.

Οι αρχές στα νησιά στο Νοβάγια Ζεμλιά ενημέρωσαν ότι υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες πολικές αρκούδες επιτέθηκαν σε κατοίκους και εισέβαλαν σε δημόσια κτίρια.

Οι πολικές αρκούδες επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, γι’ αυτό και αυτήν την περίοδο αναζητούν τη γη που θα τους προσφέρει τροφή και επιβίωση. Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει τις πολικές αρκούδες ως ήδη υπό εξαφάνιση. Απαγορεύεται το κυνήγι των αρκούδων ενώ η Μόσχα έχει εκδώσει εντολή σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται να τις πυροβολήσουν. Oι πολικές αρκούδες δε φοβούνται πλέον τις περιπολίες της αστυνομίας και στα προειδοποιητικά μέτρα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα, δηλώνουν οι αρμόδιοι. Επισημαίνουν μάλιστα ότι αν δεν προστατευτούν με τα ήδη υπάρχοντα μέσα η σφαγή ίσως είναι η μόνη λύση.

Oι αρχές έχουν καταγράψει 52 πολικές αρκούδες.

«Ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του. Τα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο και όλοι ζουν με τον φόβο αυτό», είπε ένας κάτοικος. Όταν οι αρχές του νησιού ζήτησαν από την Μόσχα, την άδειά της, προκειμένου οι κάτοικοι να αποκτήσουν το δικαίωμα να αμυνθούν με όπλο, έλαβαν αρνητική απάντηση. Παράλληλα ο διοικητής των τοπικών αρχών, Vigansha Musin, δήλωσε ότι ζει από το 1983 σε ένα από τα νησιά που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη από το 1983 και δεν έχει δει ποτέ ξανά τέτοια μαζική εισβολή πολικών αρκούδων.

Πηγή: BBC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here