Κρατώντας ένα κόκκινο καπέλο ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο πλάι του στεκόταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σήκωσε αρχικά το καπέλο ψηλά και είπε «Μόλις μου έδωσαν αυτό το υπέροχο καπέλο. Ξέρετε τι λέει; Κάντε την Ελλάδα σπουδαία ξανά, σωστά;». Όμως, το καπέλο στην πραγματικότητα έγραφε «Κάνε την Αμερική ξανά μεγάλη». Παρά τη γκάφα του οι παρευρισκόμενοι τον αποθέωσαν.

Λίγα λεπτά αργότερα είπε «θέλουν όλοι να γίνουν Έλληνες, το ξέρετε;».
«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ και μίλησε για την Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία.

Mίλησε για την προσφορά του Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφερόμενος στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη και στην μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας του στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στον αθλητισμό και σε προσωπικές επιχειρήσεις.

Τα άτομα αυτά είπε ο Αμερικανός πρόεδρος προσέφεραν στην οικογένεια, το κοινωνικό σύνολο και γενικά στο αμερικανικό όνειρο. «Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς», ανέφερε ο Αμερικανό αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ς Πρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ζείτε με τις αξίες που αποτελούν τα θεμέλια του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

reader

Διαβάστε επίσης στην ΜτΧ: Η τραγική μοίρα των παιδιών του Αϊνστάιν. Σχιζοφρένεια, εγκατάλειψη και μια μυστηριώδης εξαφάνιση. Τα συνάντησε τελευταία φορά 22 χρόνια πριν πεθάνει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here