Στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στο Κορωπί φιλοξενείται μέχρι και σήμερα το ροτβάιλερ που δάγκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος στα Γλυκά Νερά. 

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο σκύλος στο διάστημα που φιλοξενείται εκεί δεν έχει επιδείξει σημάδια επιθετικότητας. Αντιθέτως, από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία μιλούν για ένα ήσυχο ζώο με ήπια συμπεριφορά.   Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί και να επιβεβαιώσει όσα φέρεται να κατέθεσε ο πατέρας στην ΕΛ.ΑΣ., λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό.

«Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο κτηνίατρο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, επειδή το ζώο είναι ιδιόκτητο είτε θα επιστρέψει στην οικογένεια είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Όπως αναφέρει στο Open ο ο Αναστάσιος Κανούρης, κτηνίατρος της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας «Ο αδερφός της μητέρας ζήτησε να πάρει το σκυλί». «Δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια, ο αδερφός της μητέρας ήρθε και ζήτησε να πάρει αυτός το ζώο» προσθέτει.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες από τον πατέρα του βρέφους προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει στο τέλος, και αφού λάβει υπόψιν του όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, τι ακριβώς θα συμβεί με το ζώο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here