Μήνυση κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία» κατέθεσε μέσω των δικηγόρων του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον τίτλο του πρωτοσέλιδου της.
Την είδηση μετέδωσε του κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, κάνοντας λόγο για «προσβλητικό» πρωτοσέλιδο για τον κ. Ερντογάν.

Ο επίμαχος τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Siktir Git Mr. Erdogan» («Άντε γ…, κύριε Ερντογάν»), ενώ την Παρασκευή, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα σχετικά με το ζήτημα, δεδομένου ότι το δημοσίευμα θεωρήθηκε προσβλητικό προς το πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε, πάντως, καταδικάσει από την πρώτη στιγμή το δημοσίευμα σε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται»

Διαβάστε ακόμα: Το τραγούδι των Guns N’ Roses που ανέφερε τις λέξεις»nigger» και «faggot». Οι κατηγορίες για ομοφοβία και η απάντηση του Αxl Rose, που υπερασπίστηκε τους στίχους του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here