Ο γιατρός που μουμιοποιούσε πτώματα χωρίς να αφαιρέσει ζωτικά όργανα από το σώμα. Ανακάλυψε μια μυστική φόρμουλα. Ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τη συνταγή τους

Ο γιατρός που μουμιοποιούσε πτώματα χωρίς να αφαιρέσει ζωτικά όργανα από το σώμα. Ανακάλυψε μια μυστική φόρμουλα. Ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τη συνταγή τους
Μια φόρμουλα, που έμεινε για πάντα μυστική. Επέτρεπε την μουμιοποίηση των πτωμάτων δίχως την αφαίρεση των οργάνων από το σώμα.

Ο Αύγουστος Γκότφριντ Νόχε, ήταν Γερμανός γιατρός, που αφιέρωσε την ζωή του στη δημιουργία ειδικού υγρού, που θα επέτρεπε την «αιώνια» διατήρηση των σωμάτων μετά θάνατον, χωρίς να είναι απαραίτητη η ταρίχευση τους.

Μέχρι το 1840, ο Νόχε ήταν φοιτητής της ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Αργότερα εργάστηκε και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης.

Κάποια χρόνια αργότερα, έφυγε μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του στην Βενεζουέλα, στην πόλη Λα Γκουάϊρα. Ξεκίνησε να εργάζεται σαν γιατρός, με βοηθό και νοσοκόμα τη σύζυγό του.

Τον θεωρούσαν γενναίο και μεγαλόκαρδο, επειδή εξέταζε πάντα δωρεάν τους άπορους κατοίκους. Πολέμησε χωρίς φόβο την χολέρα και την πανούκλα την περίοδο κατά την οποία οι ασθένειες αυτές θέριζαν την περιοχή.

Αγάπησε πολύ την Λα Γκουάϊρα και τους κατοίκους της.

Ασχολήθηκε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Αγόρασε εκτάσεις και τις καλλιεργούσε ο ίδιος, με σκοπό να μοιράζει βασικά αγαθά στους συνανθρώπους του που τα είχαν ανάγκη.

Σε μια τέτοια έκταση έχτισε και το δικό του σπίτι, την Hacienda Buena Vista.

"Hacienda Buena Vista"

Hacienda Buena Vista. Το σπίτι με την ωραία θέα

Κατά τη διάρκεια του πολέμου(1859-1863), βοήθησε πολύ στην περίθαλψη των τραυματισμένων στρατιωτών. Εκεί του γεννήθηκε για πρώτη φορά η ανάγκη να ψάξει τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα μπορούσε να συντηρηθεί μετά θάνατον.

Όσοι στρατιώτες δεν τα κατάφερναν και έμεναν στα αζήτητα για μεγάλο διάστημα, έγιναν πειραματόζωα του Νόχε.
Ο δημοσιογράφος Τόμας Λάντερ

Ο δημοσιογράφος Τόμας Λάντερ

Ο ρόλος του υγρού ήταν να σταματήσει την αποσύνθεση, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να αφαιρεθούν τα όργανα.

Όταν τελείωσε ο πόλεμος είχε εξελίξει την φόρμουλα του. Την είχε σχεδόν τελειοποιήσει.

Η πρώτη που τον εμπιστεύθηκε, ήταν η χήρα του δημοσιογράφου Τόμας Λάντερ, από την Βενεζουέλα.

Η γυναίκα, έντυσε κομψά τον σύζυγο της και αφού ξεψύχησε, ο γιατρός του χορήγησε το υγρό.

Το σώμα του δημοσιογράφου, είχε συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση στο σπίτι του, μέσα στο γραφείο όπου εργαζόταν.

Πολλά χρόνια αργότερα, μια ομάδα ερευνητών, με ειδική άδεια κατάφερε να πάρει την μούμια του Λάντερ για έρευνα, με σκοπό να ανακαλύψουν την μυστική φόρμουλα του γιατρού.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να βγάλουν έναν υποθετικό συμπέρασμα. Ο Λάντερ πιθανόν βασίστηκε στην ένωση του χλωριούχου αργιλίου.

Όταν αρρώστησε ο ίδιος, εμπιστεύτηκε στην τότε νοσοκόμα του Αμαλί Βάισμαν, εξαδέλφη της συζύγου του, την ακριβή δοσολογία και τον τρόπο που έπρεπε να του χορηγήσει το φάρμακο.

Έτσι, ο Αύγουστος Γκότφριντ Νόχε, έμεινε για πάντα θαμμένος σε ειδικό μαυσωλείο μέσα στην Hacienda Buena Vista, ενώ το σώμα και τα όργανα του παρέμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο.

Το μουμιοποιημένο σώμα του Νόχε, έμεινε στο μαυσωλέιο που είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Τα ζωτικά όργανα δεν είχαν αφαιρεθεί από το σώμα του

Το μουμιοποιημένο σώμα του Νόχε, έμεινε στο μαυσωλείο που είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Τα ζωτικά όργανα δεν είχαν αφαιρεθεί από το σώμα του

Το 1929, με δικαστική εντολή απέσπασαν το σώμα από την θέση που βρισκόταν για να το προσφέρουν στην επιστήμη. Μάλιστα, όταν οι ειδικοί επιστήμονες επισκέφθηκαν το μαυσωλείο, αντίκρισαν και δυο μουμιοποιημένα σκυλιά που στέκονταν ως «αιώνιοι» φύλακες του γιατρού.

moumia-collage-700x392

Διαβάστε στη “ΜτΧ”:  Η «μούμια που ουρλιάζει». Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας που κουβαλούσε αιώνια τιμωρία. Οι διαφορετικές εξηγήσεις γιατί είχε ανοιχτό το στόμα (βίντεο)

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu