Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε αγωνιστής στη ζωή και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μπει στο χώρο της μουσικής. Το ξεκίνημα το έκανε σε δισκογραφική εταιρεία όχι ως μουσικός, αλλά ως αποθηκάριος, που μετέφερε δίσκους στα καταστήματα.

Ο νεαρός από  τη Νέα Ιωνία Βόλου αναζήτησε δουλειά στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Όπως είχε πει σε ντοκιμαντέρ της «Μηχανής του Χρόνου», κατάφερε να περάσει την πόρτα της ιστορικής ΜΙΝΟΣ του κ. Μάκη Μάτσα, ενώ ακόμα ήταν μαθητής στο νυχτερινό γυμνάσιο. Ο Λαυρέντης, δεν προσελήφθη ως καλλιτέχνης, αλλά ως υπάλληλος και βασική του αρμοδιότητα ήταν να μεταφέρει δίσκους, από την εταιρεία, στα δισκοπωλεία.

Ο ανήσυχος μουσικός είχε την ευκαιρία να μάθει όλες τις νέες κυκλοφορίες και να εμπλουτίσει τα ακούσματά του με συγκροτήματα και καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Η δουλειά αυτή κράτησε περίπου για έναν χρόνο, καθώς ο σκοπός του Μαχαιρίτσα, ήταν να βγάλει χαρτζιλίκι για να καταφέρει να πάει διακοπές στη Μύκονο, όπου η μητέρα του διατηρούσε κατάστημα. Ως υπάλληλος ήταν ατίθασος, αλλά είχε κερδίσει τη συμπάθεια του Μάκη Μάτσα. Έτσι όταν διαλύθηκε το πρώτο του συγκρότημα, οι Τερμίτες και θέλησε να ξεκινήσει την προσωπική του καριέρα, υπέγραψε συμφωνία με την δισκογραφική εταιρεία Μίνος.

Στο Παρίσι με τους Τερμίτες το 1979.

Ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησε το 1989 ήταν ο «Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ», ο οποίος δεν έκανε μεγάλες πωλήσεις. Δείτε στο απόσπασμα της συνέντευξης του, τι έκανε ο Μαχαιρίτσας την ώρα της πρώτης ηχογράφησης, αλλά και με ποιον καλλιτέχνη ήθελε αρχικά να τραγουδήσει το «Διδυμότειχο Μπλουζ» που απογείωσε το 1991 την καριέρα του.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Από τους Τερμίτες στον … παράδεισο. Η πορεία και οι ιστορικές συνεργασίες του αγαπημένου δημιουργού που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here