Μεγάλη έρευνα για πιθανό ταξίδι του Μπρέντον Τάραντ – του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, σε πόλεις της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη.Oι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (η Ναύπακτος) στο όπλοτου, κινητοποίησαν τις Αρχές να αναζητήσουν σχέσεις του με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Interpol, το 2016 ο άνδρας είχε περάσει από το Κάιρο στην Αθήνα μετά στο Βουκουρέστι και πάλι πίσω την ίδια διαδρομή.  Οι αρχές, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι πέρασε από το Ελευθέριος Βενιζέλος, ερευνούν όμως αν βρέθηκε και σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Εικάζεται ότι ταξίδεψε με λεωφορείο και όχι με αεροπλάνο.

Πρώην γυμναστής και ήπιων τόνων

Πρώην γυμναστής στην Αυστραλία ο Μπρέντον Ταράντ,  παρουσιάζεται ως ένας «απλός, λευκός άνδρας» της εργατικής τάξης τον οποίο κέρδισε η νεοφασιστική ιδεολογία έπειτα από ταξίδια που έκανε στην Ευρώπη. Ο Ταράντ δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν ήταν στις λίστες παρακολούθησης των νεοζηλανδικών αρχών.

Μεγάλωσε στη μικρή πόλη Γκράφτον στη βόρεια πολιτεία Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όπου παρακολούθησε μαθήματα για να γίνει γυμναστής αφού αποφοίτησε από το λύκειο. Από το 2009 και για δύο χρόνια εργάστηκε σε γυμναστήριο της πόλης.

Η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου αυτού, η Τρέισι Γκρέι, θυμάται έναν άνθρωπο που εργαζόταν σκληρά όμως άλλαξε μετά τα ταξίδια του στην Ευρώπη και την Ασία. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στο Facebook είχε ταξιδέψει ως το Πακιστάν και τη Βόρεια Κορέα. «Πιστεύω ότι άλλαξε τα χρόνια που ταξίδεψε στο εξωτερικό», δήλωσε η Γκρέι στον αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ABC. «Αναμφίβολα ευθύνονται οι εμπειρίες που έζησε, ή κάποια οργάνωση που συνάντησε και οι οποίες τον έκαναν να αλλάξει», πρόσθεσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here