Το παρασκήνιο του χωρισμού του από την PJ Harvey αποκάλυψε μέσα από το The Red Hand Files, το blog που διατηρεί ο Nick Cave, για να απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών. 

Ένας φαν, από τη Βραζιλία, ρώτησε τον Cave γιατί χώρισε με την PJ Harvey και η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν χώρισα εγώ την PJ Harvey, εκείνη χώρισε εμένα. Κάθομαι στο πάτωμα του διαμερίσματός μου στο Νότινγκ Χιλ, με τον ήλιο να τρυπώνει μέσα από το παράθυρο (ίσως), νιώθοντας όμορφα,  με μια ταλαντούχα και όμορφη νεαρή τραγουδίστρια για φιλενάδα, όταν ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Το σήκωσα και ήταν η Polly.
“Γεια”, της λέω.
“Θέλω να χωρίσουμε”.
“Γιατί;”, τη ρωτάω.
“Απλά τελείωσε”, μου λέει.
Από την έκπληξη πήγε να μου πέσει η σύριγγα από τα χέρια».

Και συνέχισε, γράφοντας: «Κατά βάθος υποψιαζόμουν ότι τα ναρκωτικά ίσως να ήταν ένα πρόβλημα στη σχέση μας, αλλά υπήρχαν και άλλα θέματα. Είχα ακόμη αρκετή δουλειά να κάνω μέχρι να κατανοήσω την έννοια της μονογαμίας και η Polly είχε τα δικά της θέματα, υποψιάζομαι, αλλά σε τελική ανάλυση το βασικό πρόβλημα ήταν ότι ήμασταν και οι δύο παθιασμένα δημιουργικοί άνθρωποι, ο καθένας υπερβολικά απορροφημένος στον εαυτό του ώστε να μπορεί να συνυπάρχει με τον άλλον με πραγματικά ουσιαστικό τρόπο. Ήμασταν σαν δύο χαμένες βαλίτσες από το ίδιο σετ, σε έναν ιμάντα αποσκευών που δεν πάνε πουθενά».

Μέσα από αυτόν τον χωρισμό προέκυψε και το άλμπουμ «The Boatman’s Call»  1997.

Με πληροφορίες από Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here