Ο εισβολέας του Καπιτωλίου Τζέικ Άντζελι, γνωστός και με το παρατσούκλι «Σαμάνος QAnon» λόγω της εμμονής του με την εν λόγω θεωρία συνωμοσίας, αρνείται να φάει στον κρατητήριο όπου βρίσκεται, καθώς τα τρόφιμα που του παρέχουν δεν είναι βιολογικά.

Σύμφωνα με τη New York Post, o Άντζελι, που εισέβαλε στο Καπιτώλιο πριν από λίγες μέρες με αμφίεση που θύμιζε Βίκινγκ, κράνος με κέρατα στο κεφάλι και ένα δόρυ που είχε πάνω του δεμένη την αμερικανική σημαία, έχει κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό. Ο 33χρονος που παραδόθηκε το περασμένο Σάββατο σε πρακτορες του FBI στην Αριζόνα, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για διατάραξη της τάξης και βίαιη είσοδο στο κυβερνητικό κτίριο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Ο «Σαμάνος QAnon» φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και το πρόβλημα της πείνας, αφού λέγεται πως έχει να φάει από το Σάββατο, σύμφωνα μάλιστα και με τις δηλώσεις του δικηγόρου του.
Η μητέρα του «Σαμάνου εισβολέα», Μάρθα Τσάνσεϊ εξήγησε σε δημοσιογράφους ότι ο γιος της δεν καταναλώνει τίποτα άλλο πέρα από βιολογικά τρόφιμα. «Αρρωσταίνει όταν δεν τρώει φαγητό βιολογικής προέλευσης. Πρέπει να φάει», είπε σε τοπική εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει η New York Post, στην ακροαματική διαδικασία η δικαστής Ντέμπορα Φάιν, είπε στον συνήγορο υπεράσπισης του Άντζελι ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί με τη ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία.
Η δικαστής διέταξε την κράτησή του στο Φίνιξ μέχρι τουλάχιστον τις 15 Ιανουαρίου.

Ο Άντζελι φέρεται να δήλωσε στο FBI ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα μέχρι την Ουάσινγκτον για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επαναλάμβανε με κάθε τρόπο ότι αδικήθηκε στις εκλογές και έπεσε θύμα νοθείας.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: «Η επανάσταση εναντίον του ασφυκτικού κλειστού σχολείου». Το πρώτο υπαίθριο σχολείο στην Ελλάδα ήταν στα Πατήσια και δημιουργήθηκε για θεραπευτικούς λόγους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here