Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απαγόρευση του ُTikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσινγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

To TikTok αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της CFIUS, της αμερικανικής υπηρεσίας που αξιολογεί τις προτεινόμενες επενδύσεις και εξαγορές από ξένους, ώστε να κρίνεται αν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη: 15 προφητείες του Μπιλ Γκέιτς που έγιναν πραγματικότητα. «Οι κάτοικοι από διάφορες πόλεις και χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητάνε μέσω του διαδικτύου»

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τις τελευταίες εβδομάδες φόβους ότι η πολύ δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο μπορεί να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για λόγους που κρίνονται επιζήμιοι για τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την Τετάρτη ότι αυτή την εβδομάδα θα υπέβαλε στον Λευκό Οίκο «πρόταση» για το TikTok.

Το TikTok έχει κατ’ επανάληψη χρειαστεί να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με την Κίνα, όπου η ByteDance κατέχει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά με άλλη επωνυμία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και έχει διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτού του είδους αιτήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Γιατί η Coca Cola σταμάτησε προσωρινά να διαφημίζεται στα μεγάλα social media, μέχρι να κάνουν κάτι για να σταματήσουν το ρατσισμό και το μίσος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here