Δύο ελληνικές παραλίες φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις ασφαλέστερες πλαζ της Ευρώπης που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes.

Η διαμόρφωση της λίστας έγινε βάσει της έρευνας του EBD (Europe’s Best Destinations). Τα βασικά κριτήρια για την εξαγωγή των ασφαλέστερων προορισμών εξαρτάται από τρία βασικά κριτήρια: ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, το μέγεθος της παραλίας και ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να απολαύσει κάθε άτομο σε αυτή. Επιπλέον παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα ήταν οι παροχές και τα τουριστικά καταλύματα στην περιοχή πέριξ της παραλίας και το πρωτόκολλο υγείας των ξενοδοχείων (κάτι που η Ελλάδα έχει αναπτύξει διεξοδικά για το σύνολο της Επικράτειας), αλλά και η ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η κρυφή πολιτεία που ήταν ξακουστή για τον πλούτο της και αναζητούσαν οι πειρατές στο Αιγαίο. Πώς την εντόπισε ο Μπαρμπαρόσα και γέμισε το φαράγγι με σκελετούς

Κάπως έτσι προέκυψε το Τοπ 10, στο οποίο η Ελλάδα διαθέτει δύο προορισμούς, ομολογουμένως όχι από τους πιο προφανείς σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Φέτος φαίνεται να ξεχωρίζουν οι πιο εναλλακτικοί προορισμοί.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται μία παραλία της Πρέβεζας. Το Μονολίθι Πρεβέζης περιγράφεται ως μια από τις πιο μακριές παραλίες στην Ευρώπη, με 22χλμ ακτογραμμής και πλάτος τουλάχιστον 80 μέτρων. Η καμπάνια «Πρέβεζα 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!» όπως λανσαρίστηκε από το Δήμο Πρέβεζας στα πρώτα τηλεοπτικά αφιερώματα προβολής της Πρέβεζας για το 2020, αφορά το κεντρικό concept του μοναδικού συνδυασμού ασφάλειας και ελευθερίας που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες ο Δήμος Πρέβεζας, το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

 

 

Η δεύτερη παραλία της Ελλάδας στο Τοπ 10 των ασφαλέστερων, βρίσκεται στην Κέρκυρα. Μια λωρίδα άμμου στη νοτιοδυτική Κέρκυρα που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα ανάμεσα στην ανοιχτή θάλασσα του βόρειου Ιονίου και τη λίμνη Κορισσίων, σε άλλα σημεία λεπταίνει και σε άλλα γίνεται αρκετά πλατειά.

Η παραλία Χαλικούνας καταλαμβάνει την πέμπτη θέση ανάμεσα στις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για την ατελείωτη αμμουδιά της και το γεγονός πως βρίσκεται στη φύση, μακριά από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στον Χαλικούνα της Κέρκυρας μπορούν να έχουν την απαραίτητη απόσταση

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κέρκυρα κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος του οποίου αποτελεί και κομμάτι, και σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Έχει καφέ ψιλή άμμο και μόνιμα κύματα ότι πρέπει για ιστιοπλοΐα και αθλητικές δραστηριότητες.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Εξωτικές και διάσημες παραλίες με την ονομασία Σαρακήνικο. Η σχέση με τους πειρατές που κάποτε ήταν ο τρόμος των νησιωτών (drone)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here