Ηχηρή απάντηση στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «υπαναχώρησης του Ιράν» έδωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.
Ο αξιωματικός Αμπντολάχ Αραγκί διήγγειλε ότι το Ιράν «θα πάρει σύντομα σκληρότερη εκδίκηση» μετά την επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους εναντίον αμερικανικών θέσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί», σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι το Ιράν φαίνεται «να υπαναχωρεί» μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που δεν προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής, στρατιωτικής ισχύος και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».
Στο μεταξύ ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ απέρριψε ως «απίστευτη» την πρόταση των ΗΠΑ για συνεργασία, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης.
Ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, στην πρώτη επίσημη αντίδραση του Ιράν στη χθεσινή επιστολή της Αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον «εισήγαγε μια νέα φάση κλιμάκωσης και εχθρότητας προς το Ιράν» με τον φόνο του Σουλεϊμανί στις 3 Ιανουαρίου.
Η Κραφτ στην επιστολή της με την οποία ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι «έτοιμη να αρχίσει χωρίς προϋποθέσεις σοβαρές διαπραγματεύσεις με το Ιράν» με στόχο «να αποτραπεί το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει περαιτέρω η διεθνής ειρήνη και ασφάλεια» και «η κλιμάκωση από πλευράς του ιρανικού καθεστώτος».

«Η Τεχεράνη θα συνεχίσει την πορεία που χάραξε ο Σουλεϊμανί»

Ο νέος διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς του Ιράν εξήγγειλε ότι θα συνεχίσει την πορεία που χάραξε ο προκάτοχός του στη θέση αυτή, ο υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα στο Ιράκ, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

«Θα συνεχίσουμε σε αυτό το φωτεινό μονοπάτι με σθεναρότητα», τόνισε ο ταξίαρχος Εσμαήλ Γαανί.

Ο νέος διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς σημείωσε εξάλλου ότι τα χθεσινά ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ θα διώξουν εντέλει τις ΗΠΑ από την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here