Η Ολλανδία ανέστειλε σήμερα τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca κατά της Covid-19 για τους ανθρώπους κάτω των 60 ετών, έπειτα από τον θάνατο μιας γυναίκας που έλαβε το εμβόλιο, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ούγκο ντε Γιόνγκε, η διακοπή χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου είναι προληπτικό μέτρο. Περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς θα ακυρωθούν ως αποτέλεσμα της απόφασης, ανέφερε το ANP.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Νωρίτερα την Παρασκευή, μια ολλανδική οργάνωση που παρακολουθεί τις παρενέργειες από τους εμβολιασμούς, δήλωσε ότι είχε λάβει πέντε αναφορές θρόμβων αίματος μετά από εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca. Όλες οι περιπτώσεις εμφανίστηκαν μεταξύ επτά και 10 ημερών μετά τους εμβολιασμούς και όλα τα άτομα που επηρεάστηκαν ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών.

Η οργάνωση είπε ότι την περίοδο που αναφέρθηκαν τα πέντε περιστατικά, περίπου 400.000 άτομα εμβολιάστηκαν στη χώρα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here