Τέσσερα ακόμη παιδιά απεγκλωβίστηκαν έπειτα από 15  ημέρες παγιδευμένα στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. H δεύτερη φάση της επιχείρησης ολοκληρώθηκε για σήμερα με τον αριθμό των διασωθέντων να φτάνει στους 8.

Σε όσα παιδιά απεγκλωβίστηκαν απαγορεύεται η επαφή με τους γονείς τους. Στο σπήλαιο παραμένουν εγκλωβισμένοι τέσσερα παιδιά και ο 25χρονος προπονητής της ομάδας «Wild Boars».

Απαγορεύεται η επαφή με τους γονείς τους

Mέλος της οικογένειας ενός εκ των διασωθέντων παιδιών δήλωσε στο CNN ότι οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει στους γονείς ότι τα παιδιά τους έχουνβγει ασφαλή στην επιφάνεια.
Χαρακτηριστικά μάλιστα, ο πατέρας ενός παιδιού, μιλώντας με τη σειρά του στο Reuters ανέφερε ότι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι προηγούνται τα πιο γερά παιδιά.

«Δεν μας έχουν πει ποια παιδιά απεγκλώβισαν. Δεν μπορούμε να επισκεφθούμε τα αγόρια στο νοσοκομείο επειδή πρέπει να τα παρακολουθούν για 48 ώρες. Ελπίζω να έχουμε καλά νέα σήμερα», σημείωσε.

Τα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν τη Δευτέρα από το σπήλαιο της Βόρειας Ταϊλάνδης, νοσηλεύονται σε καραντίνα σε κοντινό νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη δεν έχουν συναντηθεί με τους γονείς τους, στους οποίους έχει δοθεί η εντολή να παραμείνουν στο χώρο του σπηλαίου, μέχρι να βγουν και τα τελευταία παιδιά, καθώς και ο προπονητής τους, δήλωσε ένας από τους συγγενείς.

Οι διασωθέντες σε στενή παρακολούθηση

Την περασμένη εβδομάδα και ενόψει της έναρξης της επιχείρησης, το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης είχε προειδοποιήσει ότι τα παιδιά θα πρέπει να μπουν σε στενή παρακολούθηση για λίγο χρονικό διάστημα προτού επανενωθούν με τις οικογένειές τους, καθώς λόγο της αδυναμίας τους είναι αρκετά επιρρεπή στη μετάδοση λοιμώξεων.
Οι Αρχές προς το παρόν αρνούνται να επιβεβαιώσουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα ονόματα των παιδιών που έχουν διασωθεί.

Στα αγόρια δόθηκαν μάσκες που κάλυπταν όλο το πρόσωπο, ώστε να αναπνέουν κανονικά, ένα ελαφρύ ηρεμιστικό, για να μην πανικοβληθούν και ήταν δεμένα στον έναν δύτη που ουσιαστικά τα οδηγούσε μέσα στο νερό και στα στενά περάσματα. Στο τέλος της διαδρομής -το πιο ασφαλές κομμάτι-, τα παιδιά περπάτησαν για μια ώρα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here