Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομάδα αρχαιολόγων εντόπισε στη Ρωσία σκελετό στρατηγού του Ναπολέοντα με ένα πόδι. Ο άνδρας ακρωτηριάστηκε από γάγγραινα το 1812

Ομάδα αρχαιολόγων στη Ρωσία ανακάλυψε έναν σκελετό με ένα πόδι, που πιστεύεται ότι ανήκει σ’ έναν από τους στρατηγούς του Ναπολέοντα.

Συγκεκριμένα τον Ιούλιο, μία ομάδα των Γάλλων και Ρώσων αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα σκελετό 200 χρονών κατά τη διάρκεια ανασκαφής κοντά στη ρωσική πόλη, Σμόλενσκ, η οποία βρίσκεται περίπου 400 χλμ. από τη Μόσχα. Ο σκελετός ανήκει πιθανότατα στο στρατηγό του Ναπολέοντα, Charles-Etienne Gudin, ο οποίος είχε πεθάνει από γάγγραινα και του είχε κοπεί το ένα πόδι, το 1812 κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επέμβασης του Ναπολέοντα στη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της ανασκαφής , Πιερ Μαλινόφσκι ανέφερε ότι έστειλε κομμάτια από το μηριαίο οστό και τα δόντια του σκελετού από τη Μόσχα στη Μασσαλία για να γίνει σύγκριση με το DNA της μητέρας, του αδερφού και του γιου του στρατηγού. Όπως είπε στο CNN ο Μαλινόφκι, «ένας καθηγητής στη Μασσαλία διεξήγαγε εκτενή έρευνα και το DNA ταίριαζε 100%». Ακόμα δήλωσε ότι πιστεύει πώς ο Budin θα ταφεί στο Les Invalides, ένα συγκρότημα στρατιωτικών μουσείων και μνημείων στο Παρίσι, όπου βρίσκεται και η σορός του Ναπολέοντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here