Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνουε Καμμένου, ύστερα από την επίσημη αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτή ουσιαστικά συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επίσης δήλωσε για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων: «Αν ο κ. Μητσοτάκης βγεί τώρα και δηλώσει ότι δέχεται λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία, ότι θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών με νόμο, του υπογράφω την πρόταση μομφής. Αλλά τις τελευταίες μέρες μάλλον λαμπάδες ανάβει για να μην πέσει στα χέρια του η Συμφωνία των Πρεσπών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here