Έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορωνοϊού από τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, τόνισε πως «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όχι μια απλή γρίπη».

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθαρίζοντας πως η εμφάνισή του έγινε κατ’ εξαίρεση και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, εξήγησε πως «έχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα τόνισε πως η έξαρη οφείλεται και στην μη τήρηση των μέτρων προφύλαξης αναφερόμενος σε περιπτώσεις υψηλού συγχρωτισμού, ενώ δήλωσε πως τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι από ασυμπτωματικά άτομα.

Σημείωσε ακόμα πως από την επιδημιολογική καμπύλη έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εισαγομένων κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των συνόρων.

Χαρακτήρισε, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας.
«Θέλει προσοχή από όλους, γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει», τόνισε.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας ανέφερε πως «δεν φαίνεται ο δείκτης μετάδοσης Ρ να είναι μεγαλύτερος του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.
Όσο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας είπε χαρακτηριστικά πως «η μάσκα είναι πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας».

Χαρδαλιάς – Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στην έκτακτη ενημέρωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here