Σκότωσε τη γυναίκα, τους γονείς και τα δυο του παιδιά. Σήμερα ο Ζαν – Κλοντ Ρομάν αποφυλακίστηκε μετά από 26 χρόνια κάθειρξης και δηλώνει μετανιωμένος για τα εγκλήματα του. 
Το χρονικό

Ο Ρομάν υπήρξε ένας άριστος φοιτητής της Ιατρικής. Ωστόσο το 1974 απέτυχε στις εξετάσεις. Δεν μπόρεσε να αποδεχτεί την αποτυχία του και έτσι έπεισε φίλους και συγγενείς ότι φοιτούσε κανονικά. Προσποιούνταν για 18 χρόνια ότι σπουδάζει και μάλιστα διέδωσε ότι πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ερευνητής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Συνέχισε να προσποιείται ότι είχε δουλειά στον ΠΟΥ στη Γενεύη, ενώ στην πραγματικότητα τριγυρνούσε μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας και πού και πού επισκεπτόταν και την υπηρεσία στην οποία υποτίθεται ότι εργαζόταν. Την δεκαετία του 80 παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Λίγο καιρό μετά άρχισε να αποσπά χρηματικά ποσά από συγγενικά πρόσωπα, με την δικαιολογία ότι λόγω της υψηλής θέσης του είχε τη δυνατότητα να κάνει κερδοφόρες επενδύσεις.

Ο πρώτος καιρός κύλησε χωρίς προβλήματα. Μέχρι που ένα από τα «θύματα» ζήτησε τα χρήματα του πίσω. Ήταν ο άνθρωπος που είχε ψάξει το παρελθόν του Ρομάν και είχε διαπιστώσει ότι ουδέποτε υπήρξε γιατρός και δεν είχε καμία σχέση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ήταν η αρχή του τέλους.

Οι δολοφονίες και το μπεστ σέλερ 

Το 1993 και ενώ βρισκόταν σε ψυχολογικό αδιέξοδο από τις αποκαλύψεις δολοφόνησε τη γυναίκα του και στη συνέχεια με μια καραμπίνα εκτέλεσε τα δυο μικρά παιδιά του. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Την ίδια μέρα σκότωσε τους γονείς του. Δεν άφησε ζωντανό ούτε τον σκύλο τους. Αφού πραγματοποίησε τις δολοφονίες, γύρισε πίσω στο σπίτι του όπου βρίσκονταν τα πτώματα τις γυναίκας και των παιδιών του και προσπάθησε να βαλει φωτιά, ενώ πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών για να αυτοκτονήσει, χωρίς επιτυχία. Ομολόγησε στους πυροσβέστες και συνελήφθη από την αστυνομία.

Η σύζυγος και τα δυο παιδιά του Ρομάν. Επάνω δεξιά ο ίδιος.

Όσο ήταν στη φυλακή ξεκίνησε να αλληλογραφεί με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Εμανουέλ Καρέρ. Του εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια τη ζωή του και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στα στυγερά του εγκλήματα. Μέσα από αυτή την επικοινωνία ο Καρέρ έγραψε το βιβλίο “L’Adversaire”, που μεταφράζεται ως «Ο Αντίδικος». Κυκλοφόρησε το 2000 και έγινε μπεστ σέλερ. Παράλληλα, η υπόθεση ενέπνευσε και την ταινία L’Emploi du Temps (Time Out) του Λοράν Καντέ το 2001.

Η αποφυλάκιση του Ρομάν έχει απογοητεύσει την οικογένεια της συζύγου του, με τον αδερφό της να δηλώνει ότι «δεν του αξίζει η ελευθερία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here