Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος από κορονοϊό ενός οδηγού λεωφορείου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, λίγες ημέρες αφότου είχε ανεβάσει στο facebook βίντεο στο οποίο εξέφραζε την οργή του για έναν επιβάτη που έβηχε μπροστά του χωρίς να καλύπτει το στόμα του.

Ο Jason Hargrove στις 21 Μαρτίου ανέβασε ένα βίντεο στο Facebook, για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σοβαρότητα του κινδύνου του κορονοϊού.
Έναυσμα ήταν μια γυναίκα που έβηχε μέσα στο λεωφορείο που οδηγούσε, χωρίς να έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
«Για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, πρέπει να πάρουμε τον κορονοϊό στα σοβαρά», ανέφερε μεταξύ άλλων στο βίντεο που ανέβασε.
Παράλληλα, στη φωτογραφία προφίλ του, ο Hargrove φορούσε μάσκα και έγραφε χαρακτηριστικά «Δεν μένω σπίτι. Είμαι στους δρόμους για εσάς».
Τέσσερις ημέρες αργότερα ο 50χρονος Hargrove νόσησε από κορονοϊό. Την Τετάρτη πέθανε.

Στο βίντεο, ο Hargrove ανέφερε ότι μια γυναίκα έβηξε τέσσερις με πέντε φορές χωρίς να καλύψει το στόμα της
«Αλλά για να μπείτε σε ένα λεωφορείο και να βήξετε χωρίς να καλύψετε το στόμα σας τη στιγμή που βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεστε, ότι δεν δίνετε δεκάρα», συνέχισε στο βίντεο ο Hargrove, ενώ διευκρίνισε ότι ήταν θυμωμένος με τη συγκεκριμένη γυναίκα και όχι με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Δεν είναι σαφές αν ο Hargrove κόλλησε τον Covid-19 από τον επιβάτη του λεωφορείου.
Ωστόσο, οι οδηγοί λεωφορείων στο Ντιτρόιτ ήταν τόσο θυμωμένοι για τους επιβάτες που έβηχαν και φταρνίζονταν, γι αυτό και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στις 17 Μαρτίου.
Στη συνέχεια, προμηθεύτηκαν γάντια και μάσκες, ενώ σύμφωνα με τον Γκλεν Τόλμπερ, πρόεδρο της Ένωσης Οδηγών Λεωφορείων, τα λεωφορεία σε τακτική βάση καθαρίζονται και απολυμαίνονται.
«Βλέπουμε περισσότερους άρρωστους ανθρώπους από κάθε γιατρό». Είμαστε οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν πριν από τους  γιατί παραλαμβάνουμε τους άρρωστους που πηγαίνουν στα νοσοκομεία», ανέφερε στο CNN ο Τόλμπερτ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Στη φωτογραφία προφίλ του, ο Hargrove φορούσε μάσκα και έγραφε χαρακτηριστικά «Δεν μένω σπίτι. Είμαι στους δρόμους για εσάς».

Την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τον θάνατο του Hargrove, ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ, Μάικ Ντάγκαν συναντήθηκε με οδηγούς λεωφορείων.
Άκουσε τις ανησυχίες τους για τους επιβάτες που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και στη συνέχεια τους ενημέρωσε ότι παρακολούθησε κι εκείνος το βίντεο του Hargrove.
«Δεν ξέρω πώς μπορείτε να το παρακολουθήσετε και να μην εξοργιστείτε», δήλωσε ο δήμαρχος.
«Γνώριζε ότι η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο, παρόλα αυτά δούλευε καθημερινά για εξυπηρετήσει τους πολίτες του Ντιτρόιτ.
Ρίσκαρε τη ζωή του από κάποιος που δεν ενδιαφερόταν και δεν πρόσεχε, και τώρα ‘έφυγε'», τόνισε ο δήμαρχος.

Πλέον, οι οδηγοί λεωφορείων στο Ντιντρόιτ δεν ανοίγουν την μπροστινή πόρτα, ούτε δέχονται κέρματα για το εισιτήριο.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Hargrove ανέβασε το βίντεο πριν ληφθούν τα νέα μέτρα για τα λεωφορεία.
«Είναι κάτι που θα σκέφτομαι για αρκετό καιρό». δήλωσε στο CNN ο Ντάγκαν.
Ο δήμαρχος παράλληλα δήλωσε πως οι οδηγοί λεωφορείων που πιστέυουν ότι ήρθαν σε επαφή με νοσούντα, έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε ξενοδοχείο για να μην διασπείρουν τον ιό στις οικογένειές τους.

Μέχρι την Πέμπτη, στο Ντιτρόιτ, 2.860 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και 97 έχουν πεθάνει.

Πηγή: CNN & washingtonpost 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here