Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο επικεφαλής του τμήματος της ερευνητικής δημοσιογραφίας της εφημερίδας Sabah, Ναζίφ Καραμάν, αποκάλυψε πως ο Τζαμάλ Κασόγκι πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο κτήριο του προξενείου είπε «πνίγομαι, βγάλτε μου τη σακούλα από το κεφάλι, είμαι κλειστοφοβικός».

Ο Καραμάν υποστήριξε πως ο Κασόγκι πέθανε από ασφυξία αφού του έβαλαν μια σακούλα στο κεφάλι, γεγονός που διαπιστώνεται από τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν στην κατοχή τους οι τουρκικές Αρχές.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστήριξε ακόμα ότι οι 15 εκτελεστές από τη Σαουδική Αραβία που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη μια ημέρα πριν το φονικό χρειάστηκαν επτά λεπτά για να δολοφονήσουν τον Κασόγκι και 15 για να διαμελίσουν τη σορό.

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης είχε δηλώσει πως ο Τζαμάλ Κασόγκι στραγγαλίστηκε και διαμελίστηκε στο κτήριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

Αναφορικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως έχουν δοθεί στη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here