Με μια ανάρτησή της στο Facebook η αρθρογράφος Γιάννα Κουκα επικαλείται τη μαρτυρία του Φραγκίσκου Κουνάνη σχετικά με τον ρόλο που επιτέλεσε ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, σώζοντας φοιτητές από το να πέσουν στα χέρια των βασανιστών της χούντας.

Ειδικότερα, όπως γράφει η Γιάννα Κούκα στο Facebook:

«Ο καλός μας άνθρωπος δεν έστησε μόνο το αντίσκηνο στην αυτοεξορία του Κούνδουρου στο Μακρονήσι, για να μην τον φάει το κρύο, δεν απάντησε μόλις τον ρώτησε «Τι κάνεις;» «Θα πεθάνεις εδώ πάνω» δεν συνέχισε απλά τη δουλειά του, δεν του πήγαινε μόνο στα κρυφά φαγητό να μην πεθάνει της πείνας, ήταν εκεί,εκεί και την άγρια εκείνη νύχτα. Την άγρια νύχτα του θανάτου.

Διαβάστε επίσης: Θανάσης Βέγγος. Πτώχευσε και έχασε το σπίτι του, επειδή τον «έπνιξαν» οι δανειστές και η εφορία. Ποιος τον έσωσε από την καταστροφή …

Την νύχτα που οι οχτροί μπήκαν στην πόλη και σκότωναν τον εξεγερμένο λαό. Που οι οχτροί ‘ριξαν την πόρτα του Πολυτεχνείου. Που οι οχτροί τραυμάτισαν τους νέους και τις νέες. Ο κύριος Φραγκίσκος Κουνάνης λέει: “Μπροστά μας ο υπέροχος, ο μοναδικός, ο πραγματικός άνθρωπος και ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Είχε ρίξει τις πίσω θέσεις στο κιτρινόμαυρο παλιό ντάτσουν και μας έβαζε μπρούμυτα, μας σκέπαζε με κουβέρτες και από πάνω μας έβαζε μακριές πλάκες φελιζόλ, πέρναγε μέσα από τα μαύρα κοράκια και μας πήγε σπίτι μας….”

Ο καλός μας άνθρωπος περίμενε εκεί και τους έβαζε στο αυτοκίνητο. Τους έλεγε να κάτσουν μπρούμυτα να μην τους δουν και τους σκέπαζε με κουβέρτες. Τους πέρναγε μέσα από τα μαύρα κοράκια. Ο καλός μας άνθρωπος. Αυτός εδώ ο πιο καλός, ο Θανάσης ο Βέγγος. Ο ταπεινός, ο όμορφος. Ο καλός μας, ο πιο καλός μας άνθρωπος. Ο Θανάσης ο καλός μας. Καλέ μας άνθρωπε».

Διαβάστε επίσης: «Καλέ μου άνθρωπε». Από που βγήκε η έκφραση που έλεγε συνέχεια ο Θανάσης Βέγγος. Την είπε μέχρι και στην Επίδαυρο όπου «έπεσε» το θέατρο από το χειροκρότημα (βίντεο)

Η ανάρτηση από το προφίλ της κ. Κούκα για τον αγαπημένο Θανάση Βέγγο, σχετικά με την μαρτυρία για την βραδιά των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Finos Film

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here