Ο κάτοικος του Νέου Βουτζά, Κωνσταντίνος Γκίκας, βίωσε τον κίνδυνο της πύρινης λαίλαπας και μέσα από το κινητό του κατέγραψε τη στιγμή που οι φλόγες περικύκλωσαν το σπίτι του.

Ο Κωνσταντίνος Γκίκας λίγες μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική μίλησε στο Euronews και περιέγραψε όσα έζησε και πως κατάφερε να τραβά με ψυχραιμία το βίντεο ενώ οι φλόγες έκαιγαν ότι υπήρχε γύρω από το σπίτι του.

Στην προσπάθεια του να σώσει την οικογένεια του κλειδώθηκε έξω από το σπίτι του. Τη στιγμή που έβαζε τα γατάκια του μέσα στο σπίτι για να γλυτώσουν, ο ισχυρός άνεμος έκλεισε την πόρτα και εκείνος έμεινε έξω από το σπίτι του. Τότε ξεκίνησε να τραβάει σε βίντεο τον πύρινο όλεθρο που πλησίαζε το σπίτι του. Ο Κωνσταντίνος Γκίκας πρόλαβε να βάλει τα παιδιά και τη σύζυγό του στο αυτοκίνητο αλλά έμεινε πίσω για να σώσει τον 87χρονο πατέρα του.Τα τρία παιδιά του, ηλικίας τριών, πέντε και επτά ετών βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση σοκ και προσπαθούν να συνέλθουν.

«Φρίκη, κάναμε μια ζωή να τα φτιάξουμε όλα αυτά και μέσα σε 10 λεπτά δεν έμεινε τίποτα. Ούτε ο πόλεμος δεν κάνει τέτοια καταστροφή».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here