Αγωνία υπάρχει στη Βρετανία καθώς αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές χώρες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους με τη Βρετανία, με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του νέου μεταδοτικού στελέχους κορωνοϊού.

Λίγες ημέρες αφότου το επιδημιολογικό φορτίο επιβαρύνθηκε ραγδαία και ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει έκτακτους περιορισμούς, ακυρώνοντας το σχέδιο χαλάρωσης των Χριστουγέννων, οι Βρετανοί προειδοποιούνται για τις σοβαρές ελλείψεις τροφίμων που θα προκύψουν σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Όπως εκτιμάται,  εάν συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση και για το επόμενο 24ωρο, τότε από τις 27 Δεκεμβρίου κάποια φρέσκα προϊόντα δεν θα φτάνουν καθόλου στα ράφια. Πάντως, ο επικεφαλής των βρετανικών λιανικών πωλήσεων τόνισε ότι σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικα αγαθά δεν παρατηρείται προς το παρόν έλλειψη, οπότε «ο κόσμος μπορεί να ψωνίζει χωρίς άγχος».

Η αγωνία κορυφώθηκε όταν τα ράφια άδειασαν τη Δευτέρα ύστερα από την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει το πέρασμα Ντόβερ-Καλαί για 48 ώρες. Τα φορτηγά δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τα προϊόντα και μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα καταστήματα τροφίμων από τις 5 το πρωί, μια ώρα πριν από το άνοιγμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας διμανηνύει ότι οι συνομιλίες με τις γαλλικές αρχές για το ξεκλείδωμα των μεταφορικών δραστηριοτήτων βρίσκονται σε εξέλιξη. Εάν η Γαλλία, πάντως, δεν άρει το απαγορευτικό εντός 48 ωρών, θα υπάρξει σημαντική έλλειψη σε είδη σαλατικών.

Ο Μπόρις Τζόνσον, από τη μεριά του, ισχυρίζεται ότι μόνο το 20% των εμπορευμάτων έχει επηρεαστεί από τις καθυστερήσεις.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Τρομοκράτες του Καντάφι ανατινάζουν Boeing 747 πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας. Ο ΟΗΕ ζητά δικαιοσύνη για τα 270 θύματα και ο Καντάφι αποζημιώνει. Γιατί οι Βρετανοί απελευθέρωσαν τον δράστη 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here