Ένας πειραματικός γεωθερμικός σταθμός, είναι πιθανό να προκάλεσε τον δεύτερο μεγαλύτερο σεισμό στη Νότια Κορέα το 2017, στην περιοχή Ποχάνγκ . 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Yonhap, η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού ομάδα επιστημόνων που διερευνούσε το θέμα για λογαριασμό της κυβέρνησης αποφάνθηκε πως ο 5,4 Ρίχτερ σεισμός του Νοεμβρίου του 2017 προκλήθηκε από έναν κοντινό γεωθερμικό σταθμό και δεν ήταν φυσικός, προκαλώντας κύμα επικρίσεων προς την κυβέρνηση για ανεπαρκή έρευνα πριν προχωρήσει στην κατασκευή του σταθμού.

«Η κυβέρνηση αποδέχεται τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, ζητώντας συγγνώμη στους πολίτες της πόλης, 370 χλμ νοτιοανατολικά της Σεούλ. «Η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες μετά από αυτά τα αποτελέσματα».

Όπως ανακοινώθηκε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ολοκληρωτικού κλεισίματος του γεωθερμικού σταθμού και θα γίνουν προσπάθειες για επισκευή των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός.

Ένας γεωθερμικός σταθμός λειτουργεί στέλνοντας όγκους νερού στο υπέδαφος για να μετατρέπεται σε ατμό και κατ’επέκταση σε ενέργεια. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό ενδεχομένως να αποδυνάμωσε το έδαφος στην περιοχή, προκαλώντας τον σεισμό. Σημειώνεται πως η Νότια Κορέα πραγματοποιεί δοκιμές σε γεωθερμικούς σταθμούς από το 2010 και ο σταθμός Ποχάνγκ κατασκευάστηκε το 2012.

Ο σεισμός ήταν ο δεύτερος πιο ισχυρός που έχει λάβει χώρα στη Νότια Κορέα, προκαλώντας ζημιές ύψους 85 δισ. γουόν (75 εκατ. δολαρίων) και 118 τραυματίες.

 πρακτορείο Yonhap

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here