Η προσγείωση ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει γίνει viral, καθώς το αεροσκάφος φαίνεται να πετά πολύ χαμηλά, μόλις λίγα μέτρα από τον δρόμο που χωρίζει τον διάδρομο προσγείωσης από την παραλία.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του πιο τρελού αερολιμένα της Ευρώπης. Ο «ευρωπαϊκός Άγιος Μαρτίνος», όπως το αποκαλούν οι απανταχού θιασώτες της αεροπλοΐας, έχει μετατραπεί σε βασική τουριστική ατραξιόν του νησιού.

Όπως και στο γνωστό αεροδρόμιο της Καραϊβικής, οι πολύ χαμηλές πτήσεις στο πλαίσιο κάποιας προσγείωσης είναι συχνό φαινόμενο, με αποτέλεσμα τουρίστες και «κυνηγοί» τέτοιων πλάνων να επισκέπτονται για αυτόν ακριβώς τον λόγο το σημείο.

Οι χαμηλές προσγειώσεις και οι ριπές από τις μηχανές των τζετ είναι καθημερινό φαινόμενο. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα το θέαμα ενός αεροσκάφους της British Airways να προσγειώνεται ήταν τόσο εντυπωσιακό που έχει μετατρέψει το συγκεκριμένο βίντεο σε viral στο YouTube.

Στο βίντεο, ένα αεροσκάφος των αερογραμμών British Airways έχει ήδη κατεβάσει τις ρόδες του, περνώντας πάνω από τα κεφάλια περαστικών που, περιμένοντας την προσγείωση, έχουν βγάλει τα κινητά τους και μαγνητοσκοπούν.

Το αεροπλάνο τύπου Embraer E190 προκαλεί ισχυρότατες αναταράξεις και κάποιοι από τους παριστάμενους σκύβουν αντανακλαστικά για να προστατευθούν.

Αν και οι αρχές έχουν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες, οι πιο φανατικοί δεν αποθαρρύνονται. Σύμφωνα πάντως με παρατηρητές του Cargospotter, το συγκεκριμένο πέρασμα πάνω από τον δημόσιο δρόμο, πριν από περίπου μία εβδομάδα, ήταν πολύ χαμηλό ακόμα και για τα δεδομένα του συγκεκριμένου αεροδρομίου.

Βέβαια, το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Στο παρελθόν έχουν συμβεί σοβαρά ατυχήματα ή ακόμα και δυστυχήματα σε παρόμοιες χαμηλές πτήσεις. Το 2018, ένας Βρετανός μαθητής τινάχτηκε από τις αναταράξεις, ενώ το 2017 μία τουρίστρια σκοτώθηκε όταν οι αναταράξεις από τους κινητήρες την τίναξαν με δύναμη στα βράχια, στο St. Maarten. Παρόμοια σημεία με χαμηλά περάσματα αεροπλάνων υπάρχουν στην Κύπρο και στην Ταϊλάνδη.

Δείτε το βίντεο της προσγείωσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here