Η Λίζα Μοντγκόμερι δολοφόνησε την Μπόμπι Τζο Στίνετ το 2004 και αναμένεται να εκτελεστεί τον Δεκέμβριο.

Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση γυναίκας που έχει καταδικαστεί σε θάνατο μετά από 70 χρόνια στις ΗΠΑ.

Η Λίζα Μοντγκόμερι, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί με ένεση στις 8 Δεκεμβρίου, το 2004 είχε στραγγαλίσει την 23χρονη Μπόμπι Τζο Στίνετ και είχε αρπάξει μέσα από την κοιλιά το αγέννητο παιδί της.
Η Μοντγκόμερι προσποιούταν, μάλιστα, ότι ήταν έγκυος όταν διέπραξε το φρικιαστικό έγκλημα.
Ως εκ θαύματος, το παιδί επέζησε και σήμερα, η Βικτόρια, όπως είναι το όνομά της είναι 16 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος στην Ελλάδα ήταν η «δηλητηριάστρια της Μάνης». Σκότωσε με παραθείο 4 συγγενείς της, ανάμεσά τους και τον 5χρονο ανιψιό της. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε

Η εκτέλεση της 43χρονης Μοντγκόμερι θα είναι η όγδοη από την αρχή της χρονιάς στις ΗΠΑ και ενώ η κυβέρνηση Τραμπ έχει επιταχύνει τις διαδικασίες για θανατοποινίτες σε όλη τη χώρα.

Η προηγούμενη εκτέλεση γυναίκας στις ΗΠΑ είχε γίνει πριν από 70 χρόνια όταν είχε εκτελεστεί η Μπόνι Χίντι για την απαγωγή και δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού το 1953.
Η Μοντγκόμερι είχε εντοπίσει το θύμα της μέσω διαδικτύου προφασιζόμενη ότι ήθελε να αγοράσει ένα σκυλί.
Στις 16 Δεκεμβρίου η δολοφόνος συνάντησε το θύμα της στο σπίτι της στο Σκίντμορ και τη στραγγάλισε με ένα σκοινί ενώ στη συνέχεια με ένα μαχαίρι άρπαξε το παιδί μέσα από την κοιλιά της 23χρονης η οποία τότε ήταν 8 μηνών έγκυος.

Η αστυνομία εντόπισε την Μοντγκόμερι στη φάρμα της μια ημέρα αργότερα και επέστρεψε το παιδί στον πατέρα του.
Στο δικαστήριο που την καταδίκασε σε θάνατο το 2007 οι δικηγόροι της δολοφόνου την παρουσίασαν ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα με τους εκπροσώπους της εισαγγελίας, όμως, να παρουσιάζουν το πόσο λεπτομερώς είχε προετοιμάσει το σχέδιό της.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν, μάλιστα, ότι η 23χρονη κοπέλα είχε τις αισθήσεις της όταν η Μοντγκόμερι της έκοβε με μαχαίρι την κοιλιά.

αρχική εικόνα: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Μανώλης Δουρής. Ο βιαστής και παιδοκτόνος του εξάχρονου γιου του. Αυτοκτόνησε, αφού κακοποιήθηκε επανειλλημένως στη φυλακή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here