Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού μιας 16χρονης και δύο φίλων της στην οδό Ερμού στην Αθήνα, από τέσσερα άτομα που είχε «ναυλώσει» μια 15χρονη.

Το περιστατικό αναφέρθηκε αρχικά ως ληστεία. Ωστόσο η κατάθεση της 16χρονης στο ΑΤ Ακροπόλεως άλλαξε τα δεδομένα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου. Η 16χρονη κοπέλα περπατούσε στην οδό Ερμού μαζί με δύο φίλους της, μεγαλύτερους σε ηλικία. Εκεί εμφανίστηκε ξαφνικά η 15χρονη μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα. Κοιτάχτηκαν και η 15χρονη έδωσε εντολή επίθεσης. Οι τέσσερις «μπράβοι» ξυλοκόπησαν την 16χρονη και τους φίλους της ενώ όπως η ίδια κατήγγειλε επειχείρησαν μέχρι και να την πνίξουν. Λέγεται ότι τα τέσσερα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση ήταν πληρωμένα από την νεαρή κοπέλα.

Η 16χρονη ανέφερε στις αστυνομικές αρχές ότι γνωρίζονταν με την 15χρονη, όμως δεν μπορεί να καταλάβει τι την οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση. Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, οι Αρχές εξετάζουν αντιζηλία πίσω από τον ξυλοδαρμό των τριών ανηλίκων.

Η 16χρονη και ο 27χρονος κατέθεσαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στην Αστυνομία ότι ενώ έκαναν βόλτα στην οδό Ερμού, τους πλησίασε η 15χρονη και στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι τέσσερις δράστες, στους οποίους έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι άγνωστοι χτύπησαν στο πρόσωπο και στα πλευρά την 16χρονη και στη συνέχεια προσπάθησαν να την πνίξουν. Τον 27χρονο τον χτύπησαν στο πρόσωπο, ενώ τον 17χρονο της παρέας επίσης στο πρόσωπο. Ο 17χρονος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύτηκε για μία ημέρα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: «Η επανάσταση εναντίον του ασφυκτικού κλειστού σχολείου». Το πρώτο υπαίθριο σχολείο στην Ελλάδα ήταν στα Πατήσια και δημιουργήθηκε για θεραπευτικούς λόγους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here