Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην οδό Σπηλαίου Πανός στον Μαραθώνα και υπάρχει κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα εκ των οποίων οι οκτώ είναι ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Όσον αφορά στις εναέριες δυνάμεις, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση της φωτιά συνδράμουν και εθελοντές. Η Πυροσβεστική ενημέρωσε για το συμβάν μέσω twitter.

Μαίνεται η φωτιά στην Ελαφόνησο

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Ελαφόνησο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη χωματερή και παρόλο που αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τέθηκε υπό έλεγχο, στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε.

Ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους.
Πριν από λίγη ώρα η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις κατάσβεσης.

Τσουνάμι τα μηνύματα από το «112»

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου η λειτουργία της εφαρμογής της ενδιάμεσης λύσης του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112 και μεγάλος αριθμός χρηστών δέχτηκε μήνυμα για τον ψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα την Πολιτική Προστασία, λειτουργούν πλέον τα δύο κέντρα του 112, καθώς ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όσων τα στελεχώνουν και πλέον θα μπορούν να στέλνονται μηνύματα στα κινητά όλων των πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα.

Έως το τέλος του χρόνου που έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CBS και SMS.

Με το CBS μπορούν να ενημερώνονται αυτομάτως όλα τα κινητά μιας περιοχής, για την απομάκρυνση, π.χ., του πληθυσμού λόγω κινδύνου, αλλά επειδή για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να έχουν ειδικό πρόγραμμα, θα στέλνονται και με SMS, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here