Σοβαρές πιέσεις ακόμα και από εταιρείες – «γίγαντες» του εμπορίου και της βιομηχανίας δέχεται η δημοφιλής πλατφόρμα Facebook.

Η μία μετά την άλλη, ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ των διαφημίσεων στο Facebook διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του τεράστιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που δεν κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση της ρητορικής μίσους. Η δράση #StopHateforProfit ξεκίνησε από ομάδες ακτιβιστών την περασμένη εβδομάδα και αποτελούσε ένα κάλεσμα προς τις μεγάλες εταιρείες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook. Η ανταπόκριση ήταν πέραν κάθε προσδοκίας καθώς μέσα σε λίγες μόλις ημέρες τεράστιες αλυσίδες ανακοίνωσαν ότι θα… μπλοκάρουν το Facebook.

Διαβάστε επίσης: Τζοβάνι Ραβάλι, ο Ιταλός που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια, για εγκλήματα πολέμου στην Καστοριά. Αποφυλακίστηκε και έκανε σημαντική καριέρα στην Ιταλική αστυνομία…
Οι εταιρείες που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Στη λίστα των εταιρειών που προχωρούν σε μποϊκοτάρισμα του Facebook βρίσκονται κολοσσοί της τεχνολογίας, των επικοινωνιών, της ένδυσης, των τροφίμων, ακόμα και παραγωγοί του Χόλιγουντ.

Μέσα σε μερικές μέρες, τεράστιες αλυσίδες λιανικής όπως η REI, η The North Faceκαι η Patagonia ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Μέχρι την Κυριακή, τα Starbucks, ο έκτος μεγαλύτερος διαφημιζόμενος στο Facebook, είχε ανακοινώσει ότι σταματά τη διαφήμιση στην πλατφόρμα, χωρίς ωστόσο να πει ανοιχτά ότι συμμετέχει στο #StopHateForProfit.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία απάντησε λέγοντας ότι «σεβόμαστε βαθιά την απόφαση κάθε εταιρείας και παραμένουμε δεσμευμένοι στη σημαντική εργασία του να αφαιρέσουμε τη ρητορική μίσους και να παράσχουμε σημαντικές πληροφορίες για εκλογές. Οι συζητήσεις μας με τους ανθρώπους του μάρκετινγκ και τις οργανώσεις ακτιβιστών αφορούν στο πώς, όλοι μαζί, μπορούμε να γίνουμε μία δύναμη για το καλό».

Διαβάστε επίσης: Συνωμοσιολόγοι του 1910. Πώς συνέδεσαν το πέρασμα του κομήτη Χάλεϊ με το τέλος της ανθρωπότητας. Τα «αντικοσμικά» χάπια και ο πανικός σε Αθήνα και Πειραιά…
Οι εταιρείες που σταματούν τη διαφήμιση στο Facebook

Μεταξύ των εταιρειών που σταμάτησαν τη διαφήμιση στο Facebook είναι η Arc’teryx, η Ben & Jerry’s, η οποία μάλιστα, στην ανακοίνωσή της κάλεσε τους υπευθύνους του κοινωνικού δικτύου να αναλάβουν δράση.

Επίσης, η Beam Suntory, αλλά και ο κολοσσός των αναψυκτικών, Coca-Cola, η οποία ανακοίνωσε ότι σταματά τη διαφήμιση για τουλάχιστον 30 ημέρες και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις. Η Dashlane, η Eddie Bauer, η εταιρεία ρούχων, Eileen Fisher, η Hershey’s, καθώς και η αμερικανική θυγατρική της Honda σταματά άμεσα τη διαφήμιση σε Facebook και Instagram.

Άλλες εταιρείες που μποϋκοτάρουν το Facebook είναι η JanSport, η Levi Strauss, η Magnolia Pictures, το πρώτο στούντιο του Χόλιγουντ που παίρνει αυτή την απόφαση, η Patagonia, η The North Face, η REI, τα Starbucks, η Upwork και η Unilever, η οποία αποσύρει τις διαφημιστικές της εκστρατείες τουλάχιστον έως το τέλος του 2020.

Την ίδια απόφαση έλαβε και ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, η αμερικανική Verizon, η οποία για τον ίδιο λόγο έχει αποσύρει τις διαφημίσεις της και από το YouTube.

Πηγή: economistas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here