Ένας τεράστιος αμφορέας κοσμεί τον τοίχο του 14ου Γενικού Λυκείου Αθηνών στο Κουκάκι στην οδό Σικελίας. Ο αμφορέας απεικονίζει δυο παραστάσεις. Στην πρώτη φαίνονται παιδιά να παρακολουθούν το μάθημα, ενώ κάποια έχουν αποκοιμηθεί πάνω στα θρανία. Στη δεύτερη σειρά απεικονίζονται παιδιά στην σειρά το ένα πίσω από το άλλο να βγάζουν selfies. 

Πρόκειται για ένα μελανόμορφο αγγείο παναθηναϊκού τύπου.
Το τεράστιο mural είναι έργο του Ισπανού καλλιτέχνη Sam3, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης που παρουσίασε το ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4, σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων. Εντάσσεται στο πρόγραμμα Οpen Gallery που ως δράση ξεκίνησε το 2014.
Σκοπός του προγράμματος ήταν μέσω της τέχνης να ζωντανέψει το πολεοδομικό περιβάλλον των πόλεων, αλλά και να βελτιωθεί η εικόνα του αστικού τοπίου.

Ο Sam3 γεννήθηκε στο Έλτσε της Ισπανίας και είναι γνωστός για τα μεγάλα ασπρόμαυρα έργα του στους τοίχους, ενώ συνήθως οι φιγούρες του θυμίζουν σκιές.

Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here