Το Λιμενικό Σώμα με επίσημες ανακοινώσεις διευκρινίζει πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας.

Η εξιχνίαση έγινε «μετά από ενδελεχή έρευνα» που αξιοποίησαν στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με ειδικό κλιμάκιο της διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τον υποναύαρχο του Λιμενικού Σώματος και διευθυντή ασφαλείας και αστυνόμευσης, Ιωάννη Αργυρίου, τον πλοίαρχο και διευθυντή ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννη Τζαμουράνη και τον πλοίαρχο και εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκο Λαγκαδιανό, έγινε σαφές πως το θύμα εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέλησή του από τους δύο δράστες.

Κατά την έρευνα αναλύθηκαν δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία και την αξιοποίηση οπτικού υλικού από κλειστό κύκλωμα.    Επίσης έγινε σαφές πως οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας για να τη βγάλουν από το νερό και όχι οι δολοφόνοι της πριν την πετάξουν στη θάλασσα, όπως είχε πει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Προέκυψε πως οι δυο δράστες δράστες, 21 και 19 χρονών, πήγαν με λευκό βαν στο σπίτι της φοιτήτριας για να την παραλάβουν και να μεταφερθούν σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκοι της Ρόδου.    Στη συνέχεια υπήρξε έντονος διαπληκτισμός, κατά τον οποίο οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά δυνατά στο πρόσωπο με γροθιές και ακολούθως ο 21 ετών φερόμενος δράστης με ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι.

Οι δράστες χτύπησαν την κοπέλα και στη συνέχεια την έριξαν στη θάλασσα. Μετά γύρισαν στο σπίτι καθάρισαν και επέστρεψαν ξανά στο σημείο της θαλάσσιας περιοχής όπου πέταξαν κάποια αντικείμενα, αλλά και τα ρούχα της άτυχης κοπέλας

Οι δύο δράστες μετέφεραν την κοπέλα στο βαν και σε  βραχώδη περιοχή την πέταξαν στη θάλασσα. Από τη νεκροψία νεκροτομή προέκυψε πως το θύμα έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες αν δεν είχε μεσολαβήσει ο πνιγμός. Παράλληλα παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.
Ύστερα από εξονυχιστική έρευνα στη θάλασσα, βρέθηκε ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μοβ, που φέρεται να είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι. Στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σίδερου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα. Ρούχα κι άλλα αντικείμενα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση έχουν βρεθεί επίσης στη θάλασσα και ειδικό κλιμάκιο μετέβη στην εξοχική κατοικία που άνηκε στον έναν από τους δύο άνδρες στους Πεύκους και συνέλεξε στοιχεία και βιολογικό υλικό.
Στους χώρους της οικείας εντοπίστηκε πλήθος κηλίδων αίματος που πρόκειται να εξεταστούν εργαστηριακά. Από το ίδιο κλιμάκιο θα εξεταστεί και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα. Μεταξύ των αντικειμένων που συλλέχθηκαν από το σπίτι του θύματος βρέθηκα δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα που έχουν σταλεί στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για περαιτέρω έλεγχο.

Το Λιμενικό Σώμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του θύματος και σχολίασε πως ο άμεσος εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών έγινε «δεκτός με ανακούφιση», από την οικογένεια της φοιτήτριας, την κοινωνία του νησιού και την πανεπιστημιακή κοινότητα της Ρόδου.

Τα νέα στοιχεία 

Σύμφωνα με τη dimokratiki λιμενικός διατείνεται ότι ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο, ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών αυθόρμητα, είπε ότι ήταν ο 19χρονος φίλος του εκείνος που χτύπησε την φοιτήτρια και συγκεκριμένα αρχικά με μια μπουνιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια με το ηλεκτρικό σίδερο κατ’ επανάληψη επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος ήταν καλύτερος.

Η ομολογία του 19χρονου 

«Την Ελένη την γνώριζα περίπου μία εβδομάδα. Την είχα συναντήσει μια μέρα στο δρόμο, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ρόδο. Κοιταχτήκαμε στο δρόμο και μου χαμογέλασε. Μου είπε ότι έκανε πάρτι στο σπίτι της, αλλά δεν πήγα. Ανταλλάξαμε μόνο λογαριασμούς στο Facebook. Την επόμενη βγήκαμε μια βόλτα. Πήγαμε στην παραλία στο Ζέφυρο. Εκεί (απόσπασμα παραλείπεται) και στη συνέχεια πήγαμε σπίτι της. Μου έκανε εντύπωση ότι το πρωί που ξύπνησε ήπιε ρετσίνα με κόκα κόλα. Γενικά ήταν καλή κοπέλα και ευαίσθητη. Μου είπε ότι έχει κατάθλιψη και έκανε (το απόσπασμα παραλείπεται)», λέει ο 19χρονος.

«Με την Ελένη μιλήσαμε τηλεφωνικά μέσω Facebook το βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου. Πήγα να την πάρω από το σπίτι της μαζί με έναν φίλο μου, γιατί η ίδια την προηγούμενη μέρα μου είχε ζητήσει να να φέρω κάποιον φίλο μου… (απόσπασμα παραλείπεται). Ήμασταν με το αυτοκίνητο του φίλου μου, ένα λευκό βανάκι, που ανήκει στον πατέρα του. Στάθμευσα το αμάξι έξω από ένα ζαχαροπλαστείο και την περίμενα. Ο φίλος μου έμεινε στο αμάξι ενώ εγώ πήγα και της χτύπησα την πόρτα γιατί δεν είχε κουδούνι. Μου είπε ότι θα ετοιμαζόταν και θα κατέβαινε. Εγώ την περίμενα στον κεντρικό δρόμο. Μετά από περίπου δέκα λεπτά ήρθε και μπήκαμε στο αμάξι. Εγώ οδηγούσα, η Ελένη καθόταν δίπλα μου και ο φίλος μου καθόταν στην καρότσα. Πήγαμε στο σπίτι του φίλου μου στους Πεύκους για (το απόσπασμα παραλείπεται)».

Ο φερόμενος ως δράστης στην αρχή της απολογίας του αναφέρει ότι ο ίδιος μαζί με το φίλο του και τη φοιτήτρια έφθασαν στο σπίτι. Σύμφωνα με τον 19χρονο, η Ελένη ήρθε μαζί του σε επαφή «αλλά δεν ήθελε».

«Στη συνέχεια ο φίλος μου της είπε (απόσπασμα παραλείπεται). Μετά συνεχίσαμε να κάνουμε έρωτα αλλά εκείνη πάλι δεν ήθελε. Ο φίλος μου της είπε “άμα δεν κάτσεις, δεν φεύγεις από το σπίτι”. Είχαμε πιει πολύ βότκα και δεν θυμάμαι καλά. Τη χτυπήσαμε δυνατά στο πρόσωπο και ζαλίστηκε. Τότε εκείνη είπε θα το πει στην αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου τη χτύπησε με γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και ο φίλος μου τη χτύπησε δυνατά με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι», λέει ο 19χρονος και συνεχίζει:

«Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε. Μετά το χτύπημα με το ηλεκτρικό σίδερο η Ελένη είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Εγώ ήθελα να την βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μου, που οδηγούσε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε “πάμε να το τελειώσουμε”. Εκεί την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα».

Σύμφωνα με τον 19χρονο, οι φερόμενοι ως δράστες γύρισαν στο σπίτι και «προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε με σφουγγαρίστρα. Ύστερα ξαναπήγαμε στο ίδιο σημείο που την ρίξαμε και πετάξαμε λίγο πιο κάτω τα προσωπικά τις αντικείμενα, καθώς και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο την είχε χτυπήσει ο φίλος μου».

«Είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσω σε ότι θέλετε και να πάμε μαζί να σας υποδείξω το σπίτι του φίλου μου και το σημείο όπου πετάξαμε στη θάλασσα την Ελένη», κατέληξε στην ομολογία του ο 19χρονος.

Πηγή: Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here